Πακιστάν: ξεπέρασαν τους 1,100 οι νεκροί από τις πλημμύρες

0
8

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Ξεπέρασαν τους 1,100 οι νεκροί στο βορειοδυτικό Πακιστάν από τις πρωτοφανείς βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία».

Χιλιάδες άνθρωποι έχουν παγιδευτεί και απειλούνται από επιδημίες, ενώ έχουν εμφανιστεί τα πρώτα κρούσματα χολέρας.

Σύμφωνα με στοιχεία των Ηνωμένων Εθνών, οι πλημμύρες έχουν πλήξει 1 εκατ. ανθρώπους.

Επίσης, πολλές περιοχές παραμένουν αποκλεισμένες.

Ο Μανουέλ Μπέσλερ από το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ, δήλωσε ότι «Δεν έχουμε συνολική εικόνα της κατάστασης εξαιτίας της διακοπής κάθε επικοινωνίας και δεν μπορούμε να έρθουμε σε επαφή με τα γραφεία μας στις περιοχές Νοουσέρα, Σουάτ και Σαρσάντα».

Ο υπουργός Πληροφοριών της επαρχίας Μιάν Ιφτικάρ Χουσάιν , ανακοίνωσε ότι «Οι πλημμύρες έχουν προκαλέσει το θάνατο περισσότερων από 1.100 ανθρώπων σε διαφορετικές περιοχές της επαρχίας Χιμπέρ Πακτουνκούα και έχουν επηρεάσει περισσότερους από 1,5 εκατομμύριο κατοίκους.

Πρόκειται για τις χειρότερες πλημμύρες στην επαρχία Χιμπέρ Πακτουνκούα και στην ιστορία της χώρας».

Παράλληλα, περίπου 30 χιλιάδες στρατιώτες συνδράμουν τα συνεργεία διάσωσης σε διαφορές περιοχές της χώρας που έχουν πληγεί από τις καταστροφικές πλημμύρες.

Η Πεσαβάρ, πρωτεύουσα της περιοχής, η οποία έχει το 3 εκατ. κατοίκους έχει αποκοπεί από όλο τον υπόλοιπο κόσμο και με μέσα επικοινωνίας υπολειτουργούν.

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία του Πακιστάν έκανε λόγο για «άνευ προηγουμένου» βροχοπτώσεις, επισημαίνοντας ότι μέσα σε 36 ώρες έπεσαν περίπου 312 χιλιόμετρα νερού.

Η αμερικανική κυβέρνηση υποσχέθηκε βοήθεια ύψους 10 εκατ. δολαρίων, αλλά και την αποστολή ελικοπτέρων, πλοίων και υλικών διάσωσης στο Πακιστάν.

Η Κίνα, η οποία πλήττεται και εκείνη από πλημμύρες, ανακοίνωσε ότι θα προσφέρει βοήθεια 1, 5 εκατ. δολαρίων.

Η ΕΕ ανακοίνωσε το Σάββατο ότι θα προσφέρει βοήθεια 30 εκατ. ευρώ στο Πακιστάν.

Newslink

Σχόλια