Ρωσία: 100,000 εκτάρια δάσους έγιναν στάχτη – 34 νεκροί

0
9

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Μέχρι στιγμής ο απολογισμός των πυρκαγιών που έχουν εκδηλωθεί στη Ρωσία, είναι 34 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους και 100,000 εκτάρια δασικής έκτασης έχουν καεί.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία», η χώρα εξακολουθεί να πλήττεται από το χειρότερο καύσωνα στην ιστορία της.

«Μέχρι στιγμής, εξαιτίας των πυρκαγιών, έχουν πεθάνει 34 άνθρωποι», δήλωσε ο Βλαντίμιρ Στεπάνοφ, επικεφαλής του εθνικού κέντρου αντιμετώπισης κρίσεων του υπουργείου Εκτάκτων Αναγκών.

Η ρωσική κυβέρνηση διαβεβαίωσε ότι οι φωτιές βρίσκονται υπό έλεγχο, ιδιαίτερα στις περιοχές Νίζνι Νόβγκοροντ και Βορονέζ.

Ο καύσωνας που πλήττει τις δυτικέ περιοχές της Ρωσίας, εδώ και ένα μήνα, δεν πρόκειται να υποχωρήσει ούτε αυτήν την εβδομάδα, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, κ. Δημήτρης Δρούτσας, απέστειλε μήνυμα προς τον Υπουργό Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, κ. Sergey Lavrov, με το οποίο εκφράζει τη θλίψη του για τις ανθρώπινες απώλειες, που προκάλεσαν οι καταστροφικές πυρκαγιές,  καθώς και τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων.

Newslink

Σχόλια