Ελαφόνησος: παρέμβαση Εισαγγελέα και Επιθεωρητή Περιβάλλοντος

0
96

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Παρέμβαση της Εισαγγελίας Γυθείου και των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος προκάλεσαν τα ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ στο θέμα πώλησης αποχαρακτηρισμένων δασικών εκτάσεων στην παραλία του Σίμου στην Ελαφόνησο από τον κοινοτάρχη του νησιού κ. Χαράλαμπο Λιάρο.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ  ο γενικός Επιθεωρητής Περιβάλλοντος, Παναγιώτης Μέρκος, ζητά από τις Υπηρεσίες να επανελέγξουν πράξεις και αποφάσεις τους, καθιστώντας σαφές, ότι θα διαβιβάσει στην Δικαιοσύνη κάθε πράξη που αποκλίνει της νομιμότητας και ενημερώνει τον κ. Λιάρο ότι η Ελαφόνησος είναι ενταγμένη στο δίκτυο NATURA και ως εκ τούτου, αποτελεί προστατευόμενη περιοχή.

Το ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ κάνει λόγο για παράνομη πώληση έκτασης 6 στρεμμάτων στην παραλία του Σίμου σε γνωστό επιχειρηματία. Η εργασίες έχουν ανασταλεί εξαιτίας πολεοδομικών παραβάσεων.

Ο κοινοτάρχης του νησιού κ. Λιάρος χαρακτηρίζει τα δημοσιεύματα του ΣΚΑΙ ψευδή και έκανε λόγο για λασπολογία μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ «Πρώτη Γραμμή».

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με τον «Καλλικράτη» το εκτάσεως 19 τετραγωνικών χιλιομέτρων και πληθυσμού 300-350 κατοίκων νησάκι της Ελαφονήσου ανακηρύχθηκε Δήμος!

Σε ενημέρωσή του ο Δήμος Βοιών Λακωνίας αναφέρει πως στο τέλος Φεβρουαρίου ήρθε στη Νεάπολη ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κύριος Γρηγοράκος με το Βουλευτή Πιερίας κ. Αμοιρίδη.

Στη συγκέντρωσης που έγινε σε κλειστό χώρο οι δύο βουλευτές αναφέρθηκαν στο σχέδιο «Καλλικράτης» -χωρίς να προχωρήσουν σε ενημέρωση του χωροταξικού στο Νομό- προέβαλλαν το (πρωτοφανές) επιχείρημα ότι μόνο η Ελαφόνησος θα παραμείνει αυτοδιοίκητη επειδή είναι νησί!

Η απόφαση αυτή της κυβέρνησης είχε προκαλέσει την αντίδραση του δήμου Βοιών Λακωνίας τον περασμένο Μάιο.

Newslink

Σχόλια