Κίνα: η πετρελαιοκηλίδα είναι από τις μεγαλύτερες στην ιστορία

0
117

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Η πετρελαιοκηλίδα που έχει δημιουργηθεί κοντά στο λιμάνι Νταλιάν, πρόκειται για μια από τις χειρότερες στην ιστορία, σύμφωνα με την Greenpeace.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθεροτυπίας», η εν λόγω περιβαλλοντική οργάνωση υποστηρίζει ότι είναι 60 φορές πιο σημαντική από όσο έχει ανακοινώσει η κινεζική κυβέρνηση.

Περίπου 60,000 με 90,000 τόνοι αργού πετρελαίου έχουν διαρρεύσει στην Κίτρινη Θάλασσα, ύστερα από έκρηξη που σημειώθηκε στις 16 Ιουλίου, σε αγωγούς που μετέφεραν αργό πετρέλαιο από ένα πλοίο σε μια δεξαμενή αποθήκευσης.

Η εν λόγω ποσότητα είναι μεγαλύτερη από τους 1,500 τόνους που είχε αναφέρει η κινεζική κυβέρνηση.

Ο σύμβουλος της Greenpeace και ειδικός του πανεπιστημίου της Αλάσκας, Ρίτσαρντ Στάινερ, δήλωσε από το Πεκίνο ότι «Είναι μία από τις 30 μεγαλύτερες πετρελαιοκηλίδες στην ιστορία».

«Αν οι εκτιμήσεις μας είναι σωστές είναι σίγουρα πιο σημαντική από την πετρελαιοκηλίδα του Exxon Valdez στην Αλάσκα το 1989», πρόσθεσε ο Ρίτσαρντ Στάινερ.

Οι Αρχές έχουν ανακοινώσει ότι η πετρελαιοκηλίδα έχει έκταση 435 τετραγωνικά χιλιόμετρα, ενώ κάποια μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι έχει 946 τετραγωνικά χιλιόμετρα.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Greenpeace, η πετρελαιοκηλίδα μπορεί να έχει φτάσει ακόμη και στη Βόρειο Κορέα.

Newslink

Σχόλια