Καύσιμα: βυτιοφόρα του στρατού ανεφοδιάζουν κρίσιμους τομείς

0
12

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Από τα ξημερώματα Σαββάτου 31 Ιουλίου τα βυτιοφόρα του στρατού, συνοδευόμενα από περιπολικά της αστυνομίας και τζιπ, ανεφοδιάζουν σε πρώτη φάση κρίσιμους τομείς, όπως αεροδρόμια, πλοία και νοσοκομεία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ναυτεμπορική», η κυβέρνηση προχώρησε σε αυτό το μέτρο, προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν οι συνέπειες από την απόφαση των μεταφορέων να συνεχίσουν την απεργία τους.

Επίσης, τα ιδιωτικά βυτιοφόρα και τα οχήματα των εταιρειών πετρελαιοειδών εργάζονται, ώστε να καλύψουν όσο το δυνατόν περισσότερο τις ανάγκες της αγοράς σε καύσιμα.

Διακριτική είναι η παρουσία της αστυνομίας, έξω από τα διυλιστήρια, προκειμένου να αποφευχθεί τυχόν παρεμπόδιση εισόδου και εξόδου των βυτιοφόρων, όπως συνέβη χθες στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, στα διϋλιστήρια Καλοχωρίου, ομάδα απεργών μεταφορέων παρεμπόδισαν βυτιοφόρα να προμηθευτούν με καύσιμα και συγκρούστηκαν με την αστυνομία.

Όσον αφορά την Αττική, εκτιμάται ότι ικανοποιητικός αριθμός πρατηρίων διαθέτει καύσιμα και η κατάσταση αναμένεται να αρχίσει να ομαλοποιείται μέχρι αύριο.

Παράλληλα, συνεχίζεται η επίδοση των πράξεων επίταξης των οχημάτων και των φύλλων πορείας προς τους ιδιοκτήτες από την αστυνομία.

Εκτιμάται ότι η διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι την Κυριακή το βράδυ ή το αργότερο τη Δευτέρα το πρωί.

Πηγή: i-live

Σχόλια