Αυστηροί έλεγχοι στη «χορήγηση» γεωργικών φαρμάκων

0
8

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Κάθε γεωργικό φάρμακο θα συνταγογραφείται και θα συνδέεται με το ύψος της παραγωγής κάθε αγρότη, σύμφωνα με το σχετικό νομοσχέδιο που έχει ως στόχο την προστασία του αγρότη, του καταναλωτή και του περιβάλλοντος.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Αγγελιοφόρος», η υπουργός Ανάπτυξης και Τροφίμων Κατερίνα Μπατζελή, παρουσίασε  το σχετικό νομοσχέδιο στην αρμόδια επιτροπή του κοινοβουλίου.

Στόχος είναι η προστασία του αγρότη, η παραγωγή ποιοτικών και ασφαλών προϊόντων, η προστασία του περιβάλλοντος και η δημόσια υγεία.

Επίσης, σύμφωνα με τις διατάξεις του νομοσχεδίου, θα υπάρχει έλεγχος της τιμής και θα υπάρχουν συγκεκριμένες οδηγίες για τη χρήση του κάθε παρασκευάσματος, ενώ θα παρακολουθείται στενά η εξέλιξη των τιμών από τη χονδρική μέχρι τη λιανική πώληση.

Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μιχάλης Καρχιμάκης, δήλωσε ότι αυτό είναι το πρώτο βήμα και θα ακολουθήσουν άλλα νομοσχέδια για τα λιπάσματα και τους σπόρους.

Στο νομοσχέδιο περιλαμβάνονται ρυθμίσεις για τον τρόπο ελέγχου των φυτοφαρμάκων, για την αδειοδότηση και την κυκλοφορία τους στη χώρα, για την χρήση των συσκευασιών τους, ενώ προβλέπονται αυστηροί έλεγχοι και κυρώσεις για την παραβίαση της σχετικής νομοθεσίας.

Newslink

Σχόλια