Καύσιμα: Παρασκευή μεσημέρι η απόφαση των απεργών

0
2

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Παρασκευή μεσημέρι αναμένεται η απάντηση των σωματείων των απεργών ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων στις προτάσεις του υπουργείου κι ενώ η αγορά έχει πλέον «στεγνώσει» από καύσιμα.

«Είχα εξουσιοδοτηθεί από τον κλάδο μου να προβώ μαζί με τους άλλους ισότιμους προέδρους σε διαπραγματεύσεις ό,τι αφορούν τον κλάδο. Οφείλω αυτά να τα μεταφέρω αύριο στο σώμα μας, στη Γενική Συνέλευση και οι πρόεδροι των ομοσπονδιών, των σωματείων να λάβουν θέση επ” αυτών που διαπραγματευτήκαμε. Μέχρι τη Γενική Συνέλευση, η απεργία συνεχίζεται. Από κει και πέρα οι πρόεδροι των σωματείων θα πάρουν αποφάσεις» δήλωσε το βράδυ ο Γιώργος Τζωρτζάτος, πρόεδρος του πανελλήνιου Συνδικάτου Χερσαίων και Εμπορευματικών Μεταφορών.

Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες η κυβέρνηση έκανε κάποιες μικρές παραχωρήσεις τις οποίες οι βυτιοφορείς δεσμεύτηκαν να αξιολογήσουν.

Μεταξύ άλλων οι απεργοί ζήτησαν οι συντάξεις των ιδιοκτητών να εξομοιωθεί με τις ανάλογες που έπαιρναν μέχρι τώρα οι συνάδελφοί τους που ήταν ασφαλισμένοι στο ΤΕΒΕ και να υπάρξουν φοροαπαλλαγές για να μετριαστούν οι απώλειες από την απομείωση της αξίας των αδειών τους.

Όσον αφορά στις άδειες ζήτησαν η τριετής περίοδος προσαρμογής, στη διάρκεια της οποίας η τιμή της αδείας θα έχει φθίνουσα πορεία μέχρι να μηδενιστεί να ισχύσει από την ημερομηνία ψήφισης του νομοσχεδίου και όχι από τον Ιούνιο του 2010.

Επίσης, ζήτησαν να αφαιρεθεί η τελευταία μείωση του 35% στις άδειές τους, η να αυξηθεί κατά 20% το ύψος της αδείας που προσδιόρισε η κυβέρνηση και να αποζημιωθούν για να μην χάσουν τα χρήματά τους.

Όσον αφορά την κυβερνητική πρόταση για μια επιπλέον άδεια για κάθε ισχύουσα, απάντησαν αρνητικά.

Πηγή: i-live

Σχόλια