Κίνα: χιλιάδες βαρέλια χημικών ουσιών σε ποτάμι

0
22

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Περίπου 3,000 βαρέλια που περιείχαν χημικές ουσίες παρασύρθηκαν σε ποταμό της βορειανατολικής Κίνας, λόγω των πλημμύρων, σύμφωνα με δημοσίευμα του AFP.

Οι πλημμύρες στη βορειοανατολική Κίνα είναι οι χειρότερες την τελευταία δεκαετία.

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, έχει ήδη ξεκινήσει επιχείρηση περισυλλογής των βαρελιών.

Τα βαρέλια περιέχουν εύφλεκτα χημικά τα οποία χρησιμοποιούνται για την κατασκευή ελαστικών και συγκολλητικών υλικών. Βρίσκονταν  τοποθετημένα σε αποθήκη εργοστασίου και παρασύρθηκαν από τις έντονες πλημμύρες στον ποταμό Songhua που βρίσκεται στην επαρχία Τζιλίν.

Μέχρι στιγμής έχουν συλλεχθεί 400 βαρέλια.

Η Υπηρεσία Περιβαλλοντικής Προστασίας της επαρχίας Τζιλίν, διεξάγει ελέγχους στην υδροδότηση για πιθανή διαρροή  χημικών ουσιών στο νερό, δήλωσε επίσημος αξιωματούχος.

«Οι κάτοικοι είναι ανήσυχοι, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει διαπιστωθεί από τους ελέγχους που έγιναν στο νερό, ότι υπάρχουν χημικές ουσίες», επισήμανε ο ίδιος.

Η επαρχία Τζιλίν είχε και στο παρελθόν περιβαλλοντικά προβλήματα. Το 2005, επικίνδυνες χημικές ουσίες πετάχτηκαν στο ποταμό, να σταματήσει η υδροδότηση των κατοίκων της  πόλης Χαρμπίν για 5 ημέρες.

Επίσης, φέτος οι πλημμύρες στην Κίνα έχουν στοιχίσει τη ζωή τουλάχιστον 928 ανθρώπων, 447 ακόμα να αγνοούνται και προκάλεσαν καταστροφές δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της κυβέρνησης.

Newslink

Σχόλια