Ένταση έξω από το υπουργείο Μεταφορών – Ανέτοιμη η κυβέρνηση για τις επιτάξεις

0
7

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Χρήση χημικών έκαναν οι αστυνομικές δυνάμεις έξω από το υπουργείο μεταφορών για να εμποδίσουν τους απεργούς ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων να εισέλθουν στο κτήριο.

Το προεδρείο των απεργών και ο υπουργός βρίσκονταν σε διαπραγματεύσεις προκειμένου να αποφευχθεί η επίταξη στο παρά πέντε.

Ο Δημήτρης Ρέππας κάλεσε στο υπουργείο τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας και τρια με τέσσερα άτομα, ενώ ο πρόεδρος ζήτησε η συνάντηση να γίνει παρουσία των προέδρων όλων των Ενώσεων.

«Ήρθαμε να συζητήσουμε και η κυβέρνηση μας υποδέχθηκε με ΜΑΤ και δακρυγόνα» δήλωσε στο ΣΚΑΙ ο πρόεδρος των απεργών κ. Τζωρτζάτος, προσθέτοντας πως «αυτή δεν είναι Δημοκρατία».

Νωρίτερα, τα πνεύματα είχαν οξυνθεί καθώς οι απεργοί βρήκαν μπροστά στο υπουργείο δύο με τρεις διμοιρίες ΜΑΤ.

—Απεργοσπάστες

To βράδυ της Τετάρτης σημειώθηκαν μικρής έκτασης συμπλοκές μεταξύ απεργοσπαστών οδηγών που πήγαν να εκτελέσουν μεταφορικό έργο και απεργών που τους «κατέβασαν» από τα φορτηγά.

—Επίδοση δελτίων επίταξης

Εντωμεταξύ δεν έχει αρχίσει η διανομή των δελτίων επίταξης στους απεργούς, καθώς όπως λέγεται, ο κρατικός μηχανισμός δεν ήταν έτοιμος για μια τέτοια εξέλιξη. Σημειώνεται πως η άρνηση των απεργών να σεβαστούν την επίταξη των οχημάτων και της εργασίας τους, επισύρει ποινές σε βαθμό κακουργήματος.

Πηγή: i-live

Σχόλια