Κάρτα θορύβου για τα μηχανάκια

0
43

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Αλλαγές στον τομέα της οδικής ασφάλειας, με τη σύσταση φορέων και ελεγκτικών μηχανισμών για τα ΚΤΕΟ, περιλαμβάνει το νομοσχέδιο που προωθεί το υπουργείο Υποδομών στη Βουλή.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Εξπρές», μεταξύ των άλλων το νομοσχέδιο προβλέπει την έκδοση κάρτας θορύβου στα μηχανάκια.

Επίσης, προβλέπει την παροχή κινήτρων για τη δημιουργία συνεργείων και πρατηρίων αερίων καυσίμων, προκειμένου να διαδοθεί και στη χώρα μας η υγραεριοκίνηση.

Η πρόεδρος της Μοτοσυκλετιστικής Ένωσης Καταναλωτών, Κατερίνα Ριζοπούλου τόνισε ότι το μεγάλο πρόβλημα που θα δημιουργηθεί θα είναι η ύπαρξη περισσότερων ανασφάλιστων δικύκλων και αυτό γιατί το νομοσχέδιο προβλέπει τον έλεγχο του δικύκλου από ΚΤΕΟ, για να μπορέσει στη συνέχεια να ασφαλιστεί.

Ακόμη, η κ. Ριζοπούλου πιστεύει πως έτσι αφαιρείται από τον μοτοσικλετιστή το δικαίωμα της ασφάλειας, καθώς δεν έχουν οριστεί οι προδιαγραφές που θα πρέπει να πληρούν τα δίκυκλα για να περάσουν ΚΤΕΟ.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, η κάρτα θορύβου θα επιβαρύνει ελάχιστα τον μοτοσικλετιστή, αλλά δεν υπάρχει συγκεκριμένο πλαφόν, λένε εκπρόσωποι της Μοτοσυκλετιστικής Ένωσης Καταναλωτών.

Επίσης, υποστηρίζουν ότι για κάποιον   μοτοσικλετιστή που το ρεζερβουάρ του γεμίζει με 12 ευρώ βενζίνη, αν η κάρτα κοστίζει π.χ 50 ευρώ, τότε θα είναι δυσανάλογο το κόστος συγκριτικά με τα έξοδα συντήρησης του δικύκλου.

Σύμφωνα με την τροχαία, η οποία εκδίδει και τις σχετικές άδειες κυκλοφορίας, στη χώρα κυκλοφορούν περίπου το 1,5 εκατ. μηχανάκια χαμηλού κυβισμού (50cc), εκ των οποίων περίπου 350.000 στην Αττική και περίπου 100.000 στη Θεσσαλονίκη.

Newslink

Σχόλια