"Ξύλο" για λίγη βενζίνη – Συνεχίζεται η απεργία των βυτιοφορέων

0
6

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Σκηνές απείρου κάλλους εκτυλίσσονται στους δρόμους της Αθήνας με οδηγούς να γρονθοκοπούνται και να εμποδίζουν την ομαλή κίνηση στους δρόμους  για να ανεφοδιάσουν με καύσιμα τα αυτοκίνητά τους.

Αιτία η συνέχιση της απεργίας βυτιοφορέων και ιδιοκτητών φορτηγών δημοσίας χρήσεως, κατά του νομοσχεδίου που θα καταθέσει το υπουργείο Μεταφορών, στο οποίο προβλέπεται το άνοιγμα του επαγγέλματός τους.

Σήμερα Τρίτη (27/7) οι εκπρόσωποι των ιδιοκτητών βυτιοφόρων έχουν προγραμματίσει συνάντηση για να αποφασίσουν την περαιτέρω στάση τους, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για συνέχιση των κινητοποιήσεων.

Εντωμεταξύ, στο χορό των απεργιακών κινητοποιήσεων ενδέχεται να μπουν και οι βενζινοπώλες που αντιδρούν στη ρύθμιση του νομοσχεδίου που καταργεί τις αποστάσεις ασφαλείας για την ίδρυση πρατηρίων υγρών καυσίμων.

Οι βενζινοπώλες ισχυρίζονται πως πρόκειται για «φωτογραφική» ρύθμιση που θα επιτρέψει την πώληση υγρών καυσίμων από τα σούπερ-μάρκετ και τη μεταφορά της συγκεκριμένης οικονομικής δραστηριότητας από τη μικρομεσαία επιχείρηση στο μονοπωλιακό κεφάλαιο: μια εξέλιξη που θα αποτελέσει τη χαριστική βολή σε έναν ούτως ή άλλως πληττόμενο από την κρίση κλάδο.

Πηγή: i-live

Σχόλια