Παπανδρέου: τι είπε για ελληνοβουλγαρικές σχέσεις και ενεργειακά

0
6

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Για «ποιοτικό άλμα» στις ελληνοβουλγαρικές σχέσεις έκανε λόγο ο πρωθυπουργός μιλώντας στην ιδρυτική σύνοδο του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας και Βουλγαρίας, που πραγματοποιείται σήμερα στη Σόφια υπό την προεδρία του ίδιου και του Βούλγαρου ομολόγου του, Μπόικο Μπορίσοφ.

Ο πρωθυπουργός ανήγαγε τις σχέσεις με τη Βουλγαρία σε «πυλώνα σταθερότητας» όχι μόνο στα Βαλκάνια, αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Όσον αφορά τον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη ο Γιώργος Παπανδρέου επισήμανε ότι το ενδιαφέρον της ελληνικής πλευράς παραμένει αμείωτο και ότι αναμένονται τα αποτελέσματα των περιβαλλοντικών μελετών, τις οποίες διεξάγει και η Βουλγαρία.

Αναφέρθηκε δε στα άλλα δύο μεγάλα ενεργειακά έργα, τον αγωγό φυσικού αερίου «South Stream» και το νέο αγωγό που θα συνδέει το δίκτυο διανομής αερίου της Βουλγαρίας με τον αγωγό φυσικού αερίου TGA, χαρακτηρίζοντάς τα «στρατηγικής σημασίας».

Ο Έλληνας πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στη δυναμική επιχειρηματική παρουσία της χώρας μας στη Βουλγαρία, με 1500 ελληνικές επιχειρήσεις, όγκο επενδύσεων άνω των 2,8 δις. ευρώ και ύψος των εμπορικών ανταλλαγών 1,8 δισ. ευρώ το 2009.

Πηγή: i-live

Σχόλια