Απογραφή δημοσίων υπαλλήλων: παράταση ως τις 29 Ιουλίου

0
5

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Η κυβέρνηση προκειμένου να δώσει τη δυνατότητα σε όλους τους δημοσίους υπαλλήλους να απογραφούν, αποφάσισε να δώσει παράταση στη σχετική διαδικασία, μέχρι τις 29 Ιουλίου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα», οι δημόσιοι υπάλληλοι του «στενού» και ευρύτερου δημόσιου τομέα που μισθοδοτούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό, αγγίζουν περίπου το 1 εκατ., μαζί με τους περίπου 180,000 συνταξιούχους.

Επίσης, έχει ξεκινήσει η διασταύρωση των στοιχείων με σκοπό να εξαχθούν σαφή συμπεράσματα για τα «κρυφά επιδόματα», τους διπλούς μισθούς και τα αδήλωτα έσοδα.

Όπως επισημαίνουν κυβερνητικά στελέχη, η παράταση αποφασίστηκε όχι μόνο για όσους είχαν κάποιο κώλυμα, αλλά και για να μην υπάρχει καμία αμφιβολία ότι δεν υπήρξε επαρκής χρόνος, ώστε να απογραφούν όλοι οι υπάλληλοι και να εισαχθούν στο ηλεκτρονικό σύστημα τα απογραφικά δελτία που έχουν κατατεθεί στις υπηρεσίες του Δημοσίου.

Κατά τη διασταύρωση θα διαπιστωθεί, πρώτον, πόσοι υπάλληλοι απογράφηκαν, ενώ δεν ήταν υποχρεώμενοι και δεύτερον ποιοι δεν καταχωρήθηκαν αν και ήταν υπόχρεοι.

Όσον αφορά τη δεύτερη περίπτωση, αν δεν προσέλθουν μέχρι τις 29 Ιουλίου, θα υπάρξει διακοπή της μισθοδοσίας τους.

Όσοι έχουν δηλώσει κατά την απογραφή πλαστά στοιχεία, όπως ΑΦΜ, μισθολογική κατάσταση και θέσης ευθύνης που κατέχουν, θα υπάρξουν σοβαρές συνέπειες.

Μέχρι στιγμής έχουν απογραφεί περίπου 750,000 υπάλληλοι.

Πηγή: i-live

Σχόλια