Η Τίνα Μπιρμπίλη για τα περιβαλλοντικά θέματα του Πειραιά

0
4

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Τα περιβαλλοντικά ζητήματα του Πειραιά και συγκεκριμένα η ποιότητα της ατμόσφαιρας, ήταν το αντικείμενο συζήτησης που πραγματοποίησε η υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη, με τον Νομάρχη Πειραιά, Γιάννη Μίχα, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς, Γιώργο Ανωμερίτη και εκπροσώπους της ελληνικής ναυτιλίας.

Συγκεκριμένα, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην περιβαλλοντική επιβάρυνση του Πειραιά από λιμενικές δραστηριότητες, τέθηκε το ζήτημα για βελτιστοποίηση των ελέγχων για τη ποιότητα του αέρα, ενώ ζητήθηκε η συνδρομή του Υπουργείου για την αντιμετώπιση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στη περιοχή του Πειραιά.

Η κ. Μπιρμπίλη παρουσίασε τις περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες του Υπουργείου, οι οποίες, μεταξύ άλλων, αφορούν και τον Πειραιά.

Συγκεκριμένα, κάνοντας χρήση του ΕΣΠΑ, το Υπουργείο εξετάζει την αναβάθμιση των σταθμών μέτρησης ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Επίσης, η εφαρμογή του προγράμματος «Πράσινες Στέγες» το οποίο θα παρουσιαστεί το προσεχές διάστημα, αφορά εφαρμογές και σε περιοχές του Πειραιά και του ΟΛΠ.

Επιπλέον, με την εφαρμογή του ελληνικού σχεδίου δράσης για επίτευξη του ευρωπαϊκού στόχου του «20-20-20», που περιλαμβάνει μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά 20%, αναμένεται περαιτέρω βελτίωση της κατάστασης σε όλες τις αστικές περιοχές.

Η υπουργός κ. Μπιρμπίλη ζήτησε από όλους τους φορείς (Νομαρχία, ΟΛΠ, Ακτοπλοϊκές Εταιρίες), να καταθέσουν προτάσεις και συγκεκριμένες πολιτικές για βελτίωση της κατάστασης του περιβάλλοντος στον Πειραιά.

Newslink

Σχόλια