Η Κατερίνη προστατεύει τα αδέσποτα ζώα

0
88

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Ο πρόεδρος του Φιλοζωικού Σωματείου του Τιρόλο της Αυστρίας Peter Kahr, ο οποίος βρίσκεται αυτό το διάστημα στην πόλη της Κατερίνης, συνεχάρη το δήμο για τις ουσιαστικές πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει στον τομέα της φροντίδας των αδέσποτων ζώων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Αγγελιοφόρος», o κ. Kahr επισκέφθηκε το δημαρχείο της Κατερίνης και συναντήθηκε με τον αναπληρωτή δημάρχου και πρόεδρο τ ης Ολυμπιακής Αναπτυξιακής Ζήνωνα Σατραζέμη, με τον οποίο και συζήτησαν θέματα που αφορούν την αντιμετώπιση του προβλήματος των αδέσποτων ζώων.

Επίσης,  στη συνάντηση συμμετείχε και η Διοίκηση του Σωματείου «Ελπίδα και Στοργή» με επικεφαλής την πρόεδρο Μαρία Χάρλαν.

Ο Κahr συνεχάρη τον κ. Σατραζέμη για «τα σπουδαία αποτελέσματα» που είχε η κοινή προσπάθεια δήμου -Φιλοζωικού Σωματείου, αποτελέσματα ορατά όπως τόνισε, αφού ο ίδιος επισκέπτεται την Κατερίνη κάθε χρόνο την τελευταία πενταετία και παρακολουθεί το ζήτημα από κοντά.

Τα τελευταία χρόνια έχει αναπτυχθεί μια άριστη σχέση συνεργασίας με το φιλοζωικό σωματείο «Ελπίδα και Στοργή», μέσω του οποίου περισσότερα από 40 αδέσποτα ζώα, τα οποία φιλοξενούνταν στο κυνοκομείο, υιοθετήθηκαν από Αυστριακούς φιλόζωους.

Από την πλευρά του, ο κ. Σατρατζέμης ανέλυσε τις δράσεις που αναλαμβάνει η δημοτική αρχή με σκοπό την άμβλυνση του προβλήματος των αδέσποτων ζώων, την προστασία και την περίθαλψη τους και αναφέρθηκε στη λειτουργία του νέου Δημοτικού Κυνοκομείου που πρόκειται να λειτουργήσει σύντομα.

Newslink

Σχόλια