Μεξικό: δάνεια ύψους 800 εκατ. δολαρίων για τη μείωση εκπομπών

0
3

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Η Παγκόσμια Τράπεζα θα χορηγήσει δάνεια ύψους 800 εκατ. δολαρίων στο Μεξικό, για τον εκσυγχρονισμό των μεταφορών με στόχο τη μείωση των εκπομπών των αερίων θερμοκηπίου, καθώς και για άλλα περιβαλλοντικά προγράμματα, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Robert Zoellick.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του AFP, ο υπουργός Οικονομικών Ernesto Cordero, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι προβλέπονται δάνεια 450 εκατ. δολαρίων για κοινωνικά προγράμματα, υδροδότηση και υποδομές.

Άλλα 350 εκατ. δολάρια, τα 200 από το Ταμείο Καθαρής Τεχνολογίας, για τον εκσυγχρονισμό των δημοσίων συγκοινωνιών σε ολόκληρο το Μεξικό, ώστε να μειωθούν οι εκπομπές των αερίων του θερμοκηπίου, επισήμανε ο Cordero.

«Πιστεύω ότι η κλιματική αλλαγή είναι πολύ σημαντική για να περιμένουμε μια επίσημη συμφωνία. Προτιμώ να το δω ως ένα πεδίο στο οποίο χρειάζεται να σημειώσουμε πρόοδο, όπου μπορούμε, όταν μπορούμε», δήλωσε ο Zoellick.

Να υπενθυμίσουμε ότι η Σύνοδος του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή θα γίνει φέτος στο Κανκούν του Μεξικού.

Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας νωρίτερα είχε λάβει μέρος στη Σύνοδο της Κεντρικής Αμερικής στο Ελ Σαλβαδόρ, σχολίασε θετικά την οικονομική ανάπτυξη του Μεξικού, όπου αναμένεται φέτος μια άνοδος 4,5%.

Newslink

Σχόλια