Κόλπος Μεξικού: φωτομοντάζ παραδέχτηκε η ΒΡ

0
10

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Μια εικόνα που παρουσίασε το κέντρο διαχείρισης κρίσης της πετρελαϊκής εταιρείας ΒΡ στο Χιούστον, για την πετρελαιοκηλίδα στον Κόλπο του Μεξικού, ήταν τελικά προϊόν φωτομοντάζ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα», η εταιρεία αναγκάστηκε να παραδεχθεί μετά την κατακραυγή που προκλήθηκε μέσω Διαδικτύου.

Στην αυθεντική φωτογραφία εμφανίζονται εργαζόμενοι μπροστά από οθόνες με βίντεο από το σημείο της διαρροής και άλλες κάμερες.

Τρείς οθόνες όμως ήταν κλειστές και η ΒΡ εμπλούτισε το οπτικό αποτέλεσμα προσθέτοντας επιπλέον εικόνες πάνω στις οθόνες.

Το θέμα αποκαλύφτηκε από το America Blog, που προσθέτει ότι υπάρχει τουλάχιστον άλλη μια εικόνα προϊόν κακού μοντάζ.

Η ΒΡ από την πλευρά της δήλωσε ότι δεν είχε αρνητική πρόθεση.

Παράλληλα, ο γενικός διευθυντής της εταιρείας Τόνι Χέιγουρντ μέσα στις επόμενες 10 εβδομάδες θα υποβάλει την παραίτηση του, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Guardian.

O Τόνι Χέιγουρντ έχει δεχθεί έντονη κριτική για τον τρόπο διαχείρισης της διαρροής πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού.

Ο επικεφαλής της ΒΡ πρόκειται να αποχωρήσει από την εταιρεία μέχρι την 1η Οκτωβρίου, υπό την προϋπόθεση ότι θα έχει «σφραγιστεί» οριστικά η διαρροή από το πετρελαϊκό πηγάδι.

Πιθανότατα τη θέση του Χέιγουορντ να πάρει ο Αμερικανός Ρόμπερτ Ντάντλει, ο οποίος έχει ήδη αναλάβει την διαχείριση της κρίσης στον Κόλπο του Μεξικού.

Newslink

Σχόλια