Δασικοί χάρτες: τι λέει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

1
8

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Παρέμβαση για το θέμα των δασικών χαρτών έκανε ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Λίγες μόνο μέρες μετά την πυρκαγιά στην Αττική που κατέστρεψε 8. 000 στρέμματα υπερπολύτιμου δάσους το Υπουργείο Περιβάλλοντος προσπαθεί με επικοινωνιακά τεχνάσματα να καλύψει τις ευθύνες του για τα κενά και τις ελλείψεις στην προετοιμασία του κρατικού μηχανισμού για την φετινή αντιπυρική περίοδο.

Με τις σημερινές ανακοινώσεις του, το ΥΠΕΚΑ απλώς παρουσίασε ορισμένες διατάξεις ενός σχεδίου νόμου που προτίθεται να καταθέσει στη Βουλή επαναλαμβάνοντας μονότονα τις ίδιες εξαγγελίες και τα ευχολόγια για την ολοκλήρωση των δασικών χαρτών της Αττικής. Ειδικά όσον αφορά την δασική πολιτική, το αρμόδιο Υπουργείο προσπαθεί συστηματικά να κάνει το άσπρο μαύρο και επιμένει να παρουσιάζει γενικές εξαγγελίες ως συγκεκριμένο έργο.

Οφείλω να επισημάνω ότι, ακόμα και αν αναρτηθούν οι δασικοί χάρτες των 8 περιοχών της Αττικής το Σεπτέμβριο, όπως δεσμεύτηκε η αρμόδια Υπουργός, αυτό είναι μόνο το πρώτο στάδιο πριν την τελική τους κύρωση και ισχύ τους, μια διαδικασία η οποία μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά χρονοβόρα. Ας μην παρουσιάζονται, επομένως, από το ΥΠΕΚΑ τα βήματα μιας διαδικασίας ως υποτιθέμενη ολοκλήρωσή της με βαρύγδουπες ανακοινώσεις.

Όλοι συμφωνούμε ότι οι δασικοί χάρτες και το Δασολόγιο έπρεπε να έχουν ήδη γίνει πράξη και ότι όταν ολοκληρωθούν θα ακυρώσουν κίνητρα για εμπρησμούς και θα συμβάλουν αποφασιστικά στην προστασία του δασικού μας πλούτου. Από την διαπίστωση όμως του προβλήματος μέχρι τη λύση του υπάρχει μεγάλη απόσταση που η κυβέρνηση οφείλει να την διανύσει».

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ακόμα κι αν αποδειχθεί χρονοβόρα διαδικασία η ανάρτηση δασικών χαρτών στην ταλαίπωρη Αττική, ποιό είναι το σκεπτικό σας κ.Μητσοτάκη και πότε
    επιτέλους πρέπει να ξεκινήσει μιά τέτοια σοβαρή προσπάθεια? Μήπως επί ημερών της προηγούμενης διακυβέρνησής σας κάνατε κάτι σχετικό και δεν το πείραμε είδηση?

Comments are closed.