Προσφυγή δικαστικού κατά των κυβερνητικών μέτρων

0
5

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Τους «ασκούς» των προσφυγών κατά των κυβερνητικών περικοπών σε μισθούς, δώρα και επιδόματα άνοιξε δικαστικός από τη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία» ο διοικητικός εφέτης ζήτησε την ακύρωση των κυβερνητικών μέτρων με το επιχείρημα ότι αντιτίθενται τόσο στο Σύνταγμα όσο και στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων(ΕΣΔΑ).

Συγκεκριμένα, υποστηρίζει ότι οι περικοπές που θίγουν τους δικαστικούς δεν έχουν σχέση με το δημόσιο συμφέρον και οφείλονται στη δημοσιονομική και δανειακή αφερεγγυότητα του ελληνικού δημοσίου.

Όπως αναφέρει ο δικαστικός «το χρέος και τα ελλείμματα συσσωρεύθηκαν εξαιτίας των μακροχρόνιων παραβιάσεων των στοιχειωδών κανόνων ορθολογικής δημοσιονομικής διαχείρισης, προς εξυπηρέτηση συνειδητών πολιτικών επιλογών των οργάνων της εκτελεστικής εξουσίας, όπως οι αλόγιστοι ψηφοθηρικοί διορισμοί και οι ανεξέλεγκτες μισθολογικές και συνταξιοδοτικές παροχές στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, καθώς και οι αδιαφανείς διογκώσεις των δαπανών των δημοσίων έργων, των δημοσίων εν γένει προμηθειών και των εξοπλισμών στα πλαίσια της παθογένειας του πολιτικού συστήματος».

Την υπόθεση θα αναλάβει ειδικό Μισθοδικείο, ενώ στην κυβέρνηση «τρέμουν» πως μια θετική απόφαση για τους δικαστικούς μπορεί να τινάξει στον αέρα τον προγραμματισμό τους.

Πηγή: i-live

Σχόλια