Θεσ/νίκη: ανάκληση της απόφασης για την καύση απορριμμάτων σε εργοστάσιο

0
6

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Ο νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης ανακοίνωσε την ανάκληση της απόφασης για την καύση απορριμμάτων στο «Τιτάνα», σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος».

«Εάν πρέπει να ανακληθεί η απόφαση, θ” ανακληθεί. Αύριο, στη συνεδρίαση του νομαρχιακού συμβουλίου, ανακαλείται η πρόσφατη απόφαση για περιβαλλοντική αδειοδότηση της μονάδας του ΤΙΤΑΝ.

Δεν ακυρώνεται, απλά αναβάλλεται για να ψηφίσουμε εκ νέου το επόμενο διάστημα. Θα γίνει με βάρος ψυχής, γιατί δεν συνηθίζω να κάνω πίσω. Περιμένω όμως προτάσεις από τους δημάρχους, γιατί το εύκολο είναι να ασκείται κριτική», δήλωσε ο κ.Ψωμιάδης.

Επίσης, ανέφερε πως οι δήμαρχοι Ευκαρπίας , Σταυρούπολης και Ωραιοκάστρου είχαν ενημερωθεί για το ζήτημα της καύσης από το εργοστάσιο με έγγραφο από τον Μάρτιο του 2010 και αναρωτήθηκε για ποιο λόγο τα δημοτικά συμβούλια δεν πήραν καμία θέση στο θέμα.

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος δεν ξεκαθαρίζει τη θέση του για το ΤΙΤΑΝ, αναφέροντας πως δεν θέλει να προκαταβάλει τη διαδικασία περιβαλλοντικής αδειοδότησης της μονάδας.

Η αντινομάρχης Ανάπτυξης Ιωάννα Τζάκη τόνισε ότι «η νομαρχία Θεσσαλονίκης δεν αποφασίζει και δεν αδειοδοτεί, απλά γνωμοδοτεί. Το υπουργείο Περιβάλλοντος δίνει την άδεια».

Newslink

Σχόλια