Περιβαλλοντικά έργα προϋπολογισμού 20,1 εκατ. ευρώ

0
37

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Τέσσερα ημιτελή περιβαλλοντικά έργα του Γ΄Α ΚΠΣ, εντάσσονται στο ΕΣΠΑ, συνολικού προϋπολογισμού 20,1 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Εξπρές».

Τα έργα αφορούν την κατασκευή εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων και αποχετευτικού δικτύου Αστακού, προϋπολογισμού 3.394.496,30 ευρώ, το αποχετευτικό δίκτυο του Δήμου Βουπρασίας στον Nομό Ηλείας προϋπολογισμού 7.308.075,70 ευρώ, την αποπεράτωση της αποχέτευσης Γαστούνης – Βαρθολομιού, προϋπολογισμού 2.247.034,28, καθώς και την εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων – αποχέτευση Δήμου Παλαίρου, προϋπολογισμού 7.151.664 ευρώ.

Μετά τη λήξη της προγραμματικής περιόδου του Γ’Α ΚΠΣ, από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας καταβλήθηκαν συντονισμένες προσπάθειες σε συνεργασία με τις νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις και το Υπουργείο Περιβάλλοντος , ώστε τα έργα να εκτελούνται και να αποπληρώνονται έως την οριστική ένταξή τους στο ΕΣΠΑ.

Η ένταξη των εν λόγω έργων στο ΕΣΠΑ, επιτεύχθηκε μετά από διαβουλεύσεις μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων και επιβεβαιώθηκε με πρόσφατη υπογραφή του Γ.Γ. ΠΕΚΑ Ανδρέα Ανδρεόπουλου.

Ο Γ.Γ. Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Τάσος Αποστολόπουλος δήλωσε ότι «Η ένταξη των έργων αυτών στο ΕΣΠΑ, η εξασφάλιση χρηματοδότησης και ολοκλήρωσής τους ήταν ένα δίκαιο κοινωνικό αίτημα που αφορά την ποιότητα ζωής των πολιτών και την προστασία του περιβάλλοντος. Παράλληλα, τα έργα αυτά θα συμβάλουν, με τον δικό τους τρόπο, στην ανάπτυξη στα μέρη όπου εκτελούνται αλλά και γενικότερα της περιοχής».

Newslink

Σχόλια