Πρωτοφανές: επιχειρήσεις ζητούν αυστηρότερους στόχους για τις εκπομπές ρύπων!

0
10

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Έκκληση για αυστηρότερους στόχους σε ό,τι αφορά τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου απηύθυναν στους υπουργούς Περιβάλλοντος της ΕΕ υψηλόβαθμα στελέχη μεγάλων εταιρειών, που δραστηριοποιούνται στην Ευρώπη.

Σε κοινό άρθρο τους, που δημοσιεύθηκε στους Financial Times, πρόεδροι και διευθύνοντες σύμβουλοι 27 εταιρειών εξέφρασαν την υποστήριξή τους στον Βρετανό υπουργό Ενέργειας, Chris Huhne, που προσπαθεί να πείσει τους Ευρωπαίους ομολόγους του για θέσπιση αυστηρότερων στόχων σχετικά με τις εκπομπές ρύπων.

Σε αυτό το πλαίσιο, ζητούν τη δέσμευση των ευρωπαϊκών κρατών για μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου κατά 30% μέχρι το 2020, ενώ ο σημερινός στόχος είναι 20%.

Στις 27 εταιρείες που πρωτοστατούν και ξαφνιάζουν πιέζοντας για σκληρότερα μέτρα, συγκαταλέγεται η Vodafone, η Adsa και ο Τραπεζικός Όμιλος Lloyds.

Σε δηλώσεις του, ο διευθύνων σύμβουλος της Lloyds, Truett Tate, επισήμανε ότι «ο στόχος του 30% θα παρακινήσει τις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις να αρπάξουν επιχειρηματικές ευκαιρίες, που θα αυξήσουν το συγκριτικό πλεονέκτημα της Ευρώπης και θα βοηθήσουν στην έξοδο από την κρίση».

Υπενθυμίζεται ότι στα μέσα Μαΐου η Ευρωπαία επίτροπος αρμόδια για το κλίμα, Connie Hedegaard, είχε ανακοινώσει ότι η ΕΕ εξετάζει το ενδεχόμενο συνολικής μείωσης των εκπομπών της κατά 30%, ενώ αναφερόμενη στο στόχο του 20%, που ισχύει σήμερα, είχε υποστηρίξει ότι το κόστος για την επίτευξή του είναι πολύ χαμηλότερο λόγο της ύφεσης.

Πηγή Reuters

Σχόλια