Κόλπος Μεξικού: συνεχίζονται οι έλεγχοι για το νέο κάλυμμα

0
9

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Η Αμερικανική κυβέρνηση ενέκρινε την πραγματοποίηση νέων δοκιμών στο κάλυμμα που χρησιμοποιείται για τη διακοπή της διαρροής πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού από το κοίτασμα της  BP.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή», οι ειδικοί έχουν διαπιστώσει την ύπαρξη διαρροής μερικά χιλιόμετρα από το κοίτασμα Deep Horizon.

Ο Αμερικανός αξιωματούχος Θάντ Άλλεν, επικεφαλής  για την εποπτεία των συνεργείων καθαρισμού, δήλωσε ότι η σχετική άδεια η σχετική άδεια χορηγήθηκε στη ΒΡ,  έπειτα από συνάντηση της επιστημονικής ομάδας της κυβέρνησης με εκπροσώπους της εταιρείας.

«Ενέκρινα τη συνέχιση των δοκιμών επί 24 ώρες και επανέλαβα τη θέση μας: ότι, δηλαδή, η δοκιμή θα συνεχιστεί μόνον εφόσον η εταιρεία τηρεί τις δεσμεύσεις της και ελέγχει διεξοδικά την κατάσταση ώστε το πείραμα να μην επιδεινώσει την κατάσταση».

Οι ελπίδες ότι η διαρροή από το κοίτασμα σταμάτησε, διαλύθηκαν την Κυριακή το βράδυ. Εντοπίσθηκαν φυσαλίδες που υποδεικνύουν ότι  διαρροή, που σύμφωνα με τη ΒΡ δεν πρέπει να οφείλονται σε υδρογονάνθρακες.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ ζήτησε από την πετρελαϊκή εταιρεία, να δημιουργήσει σχέδιο άμεσης ανάγκης σε περίπτωση που απομακρυνθεί το κάλυμμα που τοποθετήθηκε για να σταματήσει τη διαρροή.

Επίσης, η ΒΡ θα πρέπει να αναφέρει οποιαδήποτε διαρροή παρατηρείται εντός 4 ωρών από τον εντοπισμός της, ενώ εκφράζεται ανησυχία για τη χαμηλή πίεση που καταγράφεται στους μετρητές.

Newslink

Σχόλια