Τράπεζες: πληθαίνουν τα σενάρια συγχωνεύσεων

0
3

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Έντονες ζυμώσεις λαμβάνουν χώρα στον τραπεζικό κλάδο στον απόηχο της πρότασης του προέδρου της Τράπεζας Πειραιώς Μιχάλη Σάλλα για εξαγορά της ΑΤΕ και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα» ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου την επόμενη εβδομάδα θα ανακοινώσει την πρόσληψη ανεξάρτητων διεθνών συμβούλων, οι οποίοι θα αποτιμήσουν όχι μόνο την πρόταση Σάλλα, αλλά συνολικά τις κρατικές συμμετοχές στις τράπεζες.

Κεντρικό ρόλο σε αυτό το περιβάλλον αναμένεται να διαδραματίσει η Εθνική Τράπεζα με τις πληροφορίες να την παρουσιάζουν να ενδιαφέρεται για εξαγορά είτε της Alpha Bank είτε της Eurobank.

Οι διοικούντες της Alpha Bank και της Eurobank προς το παρόν εμφανίζονται επιφυλακτικοί, χωρίς ωστόσο να αποκλείουν οποιαδήποτε εξέλιξη.

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και δείχνει να συμφωνεί με την προοπτική τραπεζικών συγχωνεύσεων αρκεί να ακολουθηθούν ανοιχτές διαδικασίες τόσο κατά την αποτίμηση των τραπεζών όσο κατά την προκήρυξη των διαγωνισμών.

Πηγή: i-live

Σχόλια