Άμεσα αναδασωτέες ανακηρύσσονται οι περιοχές BA Αττική

0
6

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Άμεσα αναδασωτέες ανακηρύσσονται οι εκτάσεις που επλήγησαν από τη πυρκαγιά που ξέσπασε στη Βορειανατολική Αττική, το Σάββατο 17 Ιουλίου, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Περιβάλλοντος.

Στο πλαίσιο της σύνταξης και κύρωσης δασικών χαρτών, έχει ήδη αποτυπωθεί το μεγαλύτερο μέρος της Αττικής -περίπου το 80%-, ενώ το υπόλοιπο 20% βρίσκεται σε στάδιο ανάθεσης.

Σύντομα το έργο θα έχει ολοκληρωθεί, παραδίδοντας κυρωμένους δασικούς χάρτες που θα διασφαλίζουν την προστασία των καμένων εκτάσεων από κάθε αλλαγή χρήσης, όπως παράνομες καταπατήσεις και αυθαίρετες οικοδομές.

Στην επίσπευση της διαδικασίας κύρωσης των δασικών χαρτών όλης της χώρας, καταλυτικό ρόλο θα παίξει το σχετικό νομοσχέδιο του ΥΠΕΚΑ «Χρηματοδότηση Περιβαλλοντικών Παρεμβάσεων, Πράσινο Ταμείο, Κύρωση Δασικών Χαρτών και άλλες διατάξεις», το οποίο βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή» συνελήφθησαν από υπαλλήλους της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, δύο άνδρες 27 και 37 ετών για την πυρκαγιά που ξέσπασε στο Άνω Σούλι Γραμματικού Αττικής, ενώ ήταν σε εξέλιξη η μεγάλη πυρκαγιά στο Μικροχώρι και τον Βαρνάβα.

Οι δυο άνδρες, θα οδηγηθούν σήμερα στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, με την κατηγορία ο πρώτος του εμπρησμού δασικής έκτασης από αμέλεια και ο δεύτερος της υπόθαλψης εγκληματία και ψευδούς κατάθεσης.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η έκταση που αποτεφρώθηκε κατά τη χθεσινή πυρκαγιά στη χαράδρα μεταξύ Καπανδριτίου και Βαρνάβα, ξεπερνά τα 8,000 στρέμματα.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, δεν υπάρχουν πλέον ενεργά μέτωπα και οι δυνάμεις πυρόσβεσης, που βρίσκονται στην περιοχή αντιμετωπίζουν εναπομείνασες μικροεστίες.

Ο ακριβής απολογισμός θα γίνει μετά την πλήρη κατάσβεση, με τη βοήθεια αεροφωτογραφιών.

Newslink

Σχόλια