Απογραφή δημοσίων υπαλλήλων: προβλήματα, αντιδράσεις και «φακέλωμα»

0
6

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Μια βδομάδα μετρά ήδη η διαδικασία απογραφής των δημοσίων υπαλλήλων και των υπαλλήλων των ΟΤΑ, χωρίς να λείπουν τα προβλήματα.

Μέχρι το Σαββατοκύριακο είχαν εγγραφεί μέσω της ιστοσελίδας apografi.gov.gr περισσότεροι από 370.000 αριθμοί φορολογικού μητρώου.

Σάββατο και Κυριακή η εγγραφή στο apografi.gov.gr ήταν ελεύθερη χωρίς να λαμβάνεται υπόψη το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ.

Παρότι η κατάσταση έχει ομαλοποιηθεί σε σύγκριση με την προηγούμενη Δευτέρα (12/7), δεν λείπουν προβλήματα και ευτράπελα, καθώς πολλοί εργαζόμενοι επιχειρούν ανεπιτυχώς να συνδεθούν με το σύστημα, ενώ και το τηλεφωνικό κέντρο εξυπηρέτησης δεν ήταν προσβάσιμο το Σαββατοκύριακο.

Εξάλλου η απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων ως τέτοια, αλλά και ως διαδικασία έχει προκαλέσει τις αντιδράσεις συγκεκριμένων επαγγελματικών κλάδων (δικαστές, γιατροί, πανεπιστημιακοί) οι οποίοι δεν επιθυμούν την ένταξή τους στο σύστημα της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών ως .

Ορισμένοι αναλυτές αποδίδουν την απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων σε επιλογή του ΔΝΤ, με στόχο τη διαμόρφωση ενός σύγχρονου συστήματος ηλεκτρονικού ελέγχου των δημοσιονομικών δαπανών της Ελλάδας.

Δεν λείπουν και αυτοί που πίσω από τη διαδικασίας της απογραφής των δημοσίων υπαλλήλων διαβλέπουν το ηλεκτρονικό φακέλωμα εκατομμυρίων Ελλήνων.

Newslink

Σχόλια