Περιβαλλοντική Ενημερότητα για δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς

0
21

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Η Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής στην ετήσια έκθεση της προτείνει, μεταξύ των άλλων, την καθιέρωση «περιβαλλοντικής ενημερότητας» για τους δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς κατ αντιστοιχία και σε συνάρτηση με τη φορολογική ενημερότητα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ημερησία».

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Κώστας Καρτάλης ανέφερε ότι αν και η ενική εικόνα του περιβάλλοντος στη χώρα είναι καλή, υπάρχουν προβλήματα κυρίως στους τομείς της πολεοδομίας και της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Ειδικά για το τελευταίο υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση με ευθύνη της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Να υπενθυμίσουμε ότι η Ειδική Γραμματέας του ΥΠΕΚΑ, Μαργαρίτα Καραβασίλη είχε ανακοινώσει τον Μάρτιο, μιλώντας σε ημερίδα για την Παγκόσμια Ημέρα του Νερού, ότι οι επιχειρήσεις στο εξής θα χρειάζονται «περιβαλλοντική ενημερότητα», προκειμένου να προχωρήσουν σε τραπεζικό δανεισμό.

Πρόκειται για την ενεργοποίηση της κοινοτικής οδηγίας που επιβάλλει την αρχή «ο ρυπαίνων πληρώνει» και όσες επιχειρήσεις δεν έχουν αποπληρώσει τα πρόστιμα για περιβαλλοντικές παραβάσεις, δεν θα έχουν τη δυνατότητα να εκδώσουν φορολογική ενημερότητα.


Newslink

Σχόλια