Τα σκουπίδια «πνίγουν» την Καλαμάτα

1
12

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Η κατάσταση με τα σκουπίδια στην Καλαμάτα είναι τραγική αφού έχει να πραγματοποιηθεί αποκομιδή περίπου μια εβδομάδα, καθώς με δικαστική απόφαση έχει κλείσει η χωματερή στη Μαραθόλακκα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Εξπρές», η κατάσταση είναι ανυπόφορη καθώς σε πολλά σημεία της πόλης τα σκουπίδια σχηματίζουν «λόφους».

Το Δημοτικό Συμβούλιο σε έκτακτη συνεδρίαση του, εξουσιοδότησε το δήμαρχο Καλαμάτας να υπογράψει συμφωνητικό με ιδιωτική εταιρεία για τη διαχείριση απορριμμάτων, ώστε να αντιμετωπίσει το πρόβλημα.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, Κωνσταντίνος Μαργιέλης, κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά κατά του δημάρχου Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα και του περιφερειάρχη Πελοποννήσουν Φώτη Χατζημιχάλη, για ρύπανση του περιβάλλοντος.

Επίσης, ο κ. Μαργιέλης κατέθεσε αγωγή εναντίον του δημάρχου και του περιφερειάρχη, ζητώντας «χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης ύψους πεντακοσίων χιλιάδων ευρώ, τα οποία θα εκχωρηθούν στο ειδικό σχολείο Καλαμάτας».

Το επιμελητήριο Μεσσηνίας κατέθεσε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά της δικαστικής απόφασης με την οποία έκλεισε η χωματερή της Μαραθόλακας και θα εκδικαστούν την προσεχή Παρασκευή.

Ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας του Δήμου Καλαμάτας Γιάννης Καμβυσίδης δήλωσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία ενοικίασης για χρονικό διάστημα 3 μηνών, μηχανήματος διαχείρισης των απορριμμάτων, όπως αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο στην τελευταία έκτακτη συνεδρίασή του.

Newslink

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. ΠΑΙΔΙΑ, ΑΝ ΕΜΦΑΝΙΣΤΟΥΝ ΓΙΑ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΑΠΟ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΚΟΜΜΑ ΜΑΖΕΥΤΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑ ΧΩΡΙΣ ΣΤΑΜΑΤΗΜΟ, ΚΑΙ ΜΕ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ: » ΖΗΤΩ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ», » ΕΣΥ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙΣΣ » «ΠΙΑΣΕ ΜΙΑ ΜΠΥΡΑ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ» , ΚΛΠ, ΑΛΛΑ ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΟ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑ ΚΑΙ ΚΡΑΥΓΕΣ ΕΠΙΔΟΚΙΜΑΣΙΑΣ, ΜΕΧΡΙ Ο ΜΑΛΑΚΑΣ ΝΑ ΞΕΚΟΥΜΠΙΣΤΕΙ. ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΡΕΜΑΤΕ ΤΕΝΕΚΕΔΕΣ ΣΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ.
    ΓΕΛΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΡΙΞΟΥΜΕΕΕΕ!!!

Comments are closed.