Σύσκεψη για τη ρύπανση της Τάφρου 66 και του Λουδία

1
103

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Η υφυπουργός Εσωτερικών Θεοδώρα Τζάκρη συγκάλεσε σύσκεψη στη γενική γραμματεία Μακεδονίας-Θράκης, για την αντιμετώπιση της ρύπανσης της Τάφρου 66 και του ποταμού Λουδία, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία».

Η ρύπανση της Τάφρου 66 όσο και του ποταμού Λουδία, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη λειτουργία των εποχικών μονάδων μεταποίησης αγροτικών προϊόντων στην περιοχή της Πέλλας και της Ημαθίας.

Η υφυπουργός τόνισε ότι «Η αντιμετώπιση του φαινομένου απαιτεί τη λήψη βραχυπρόθεσμων, μεσοπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων μέτρων. Στα βραχυπρόθεσμα μέτρα εντάσσονται οι έλεγχοι που πρέπει να γίνονται στις μεταποιητικές μονάδες από τις αρμόδιες υπηρεσίες των νομαρχιακών αυτοδιοικήσεων και τα πρόστιμα που επιβάλλουν.

Στα μεσοπρόθεσμα μέτρα εντάσσεται η εκπόνηση ενός Ειδικού Διαχειριστικού Σχεδίου για τα υδατικά αυτά συστήματα, το οποίο θα αντιμετωπίζει και θα υποδεικνύει συνολικά τις δράσεις και τα έργα που πρέπει να γίνουν στην περιοχή, και στα μακροπρόθεσμα μέτρα η υλοποίηση των τεχνικών έργων που θα απορρέουν από το Ειδικό αυτό Διαχειριστικό Σχέδιο».

Οι υπηρεσίες Περιβάλλοντος των νομαρχιών διαβεβαίωσαν ότι έχουν την ετοιμότητα να διενεργήσουν ελέγχους και να επιβάλουν τα ανάλογα πρόστιμα.

Επίσης, επισήμαναν την ανάγκη λειτουργίας τριτοβάθμιου συστήματος επεξεργασίας αποβλήτων στους νομούς Πέλλας και Ημαθίας.

Τέλος, πρότειναν την ανάληψη δράσεων για την αξιοποίηση της λυματολάσπης από τους παραγωγούς για γεωργική χρήση.

Newslink

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. ΠΑΙΔΙΑ, ΑΝ ΕΜΦΑΝΙΣΤΟΥΝ ΓΙΑ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΑΠΟ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΚΟΜΜΑ ΜΑΖΕΥΤΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑ ΧΩΡΙΣ ΣΤΑΜΑΤΗΜΟ, ΚΑΙ ΜΕ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ: » ΖΗΤΩ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ», » ΕΣΥ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙΣΣ » «ΠΙΑΣΕ ΜΙΑ ΜΠΥΡΑ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ» , ΚΛΠ, ΑΛΛΑ ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΟ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑ ΚΑΙ ΚΡΑΥΓΕΣ ΕΠΙΔΟΚΙΜΑΣΙΑΣ, ΜΕΧΡΙ Ο ΜΑΛΑΚΑΣ ΝΑ ΞΕΚΟΥΜΠΙΣΤΕΙ. ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΡΕΜΑΤΕ ΤΕΝΕΚΕΔΕΣ ΣΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ.
    ΓΕΛΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΡΙΞΟΥΜΕΕΕΕ!!!

Comments are closed.