Αστικές συγκοινωνίες: συγχωνεύσεις, περικοπές και αυξήσεις

0
1

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Μεγάλες αλλαγές έρχονται στις αστικές συγκοινωνίες στο πλαίσιο της κυβερνητικής προσπάθειας για περιορισμό των ελλειμμάτων των ΔΕΚΟ.

Μεταξύ των σεναρίων που εξετάζονται είναι οι εκτεταμένες συγχωνεύσεις και υπαγωγή των αστικών συγκοινωνιών στον ΟΑΣΑ, αναδιάταξη των δρομολογίων, μετατάξεις προσωπικού, αλλά και αύξηση της τιμής των εισιτηρίων.

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα», το οικονομικό επιτελείο έχει διαμηνύσει στον υπουργό Μεταφορών Δημήτρη Ρέππα πως το ελληνικό Δημόσιο δεν θα είναι εις θέσει να επιδοτεί ελλειμματικούς οργανισμούς επι μακρόν.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο ΟΑΣΑ θα μετατραπεί σε μητροπολιτικό φορέα υπό τη σκέπη του οποίου θα ενταχθούν η ΕΘΕΛ, ο ΗΛΠΑΠ, ο ΗΣΑΠ, το μετρό, το τραμ και ενδεχομένως ο προαστιακός σιδηρόδρομος.

Βασικοί στόχοι του νέου φορέα η ορθολογικότερη κατανομή του προσωπικού μεταξύ των συγκοινωνιακών φορέων, ο περιορισμός της επιδότησης από το Δημόσιο και της απώλειας εσόδων, περίπου 25%, από τους «τζαμπατζήδες» που δεν πληρώνουν εισιτήριο.

Πηγή: i-live

Σχόλια