Παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από καλαμπόκι στη Λάρισα

1
20

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Λάρισας  ετοιμάζει μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από καλαμπόκι, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή».

Η επένδυση θα ξεπερνά σε κόστος περίπου τα 7 εκατ. ευρώ.

Η μονάδα θα δημιουργηθεί στην περιοχή του Πυργετού και θα παράγει ηλεκτρική ενέργεια από βιοαέριο, το οποίο με τη σειρά του θα παράγεται από ενσώματα καλαμποκιού.

Είναι η πρώτη επενδυτική επιχείρηση της νέας διοίκησης της συνεταιριστικής οργάνωσης στο τομέα της ενέργειας, σε συνεργασία με μεγάλο επιχειρηματικό όμιλο των Αθηνών.

Το έργο αναμένεται να δώσει ευρύτερη αναπτυξιακή ώθηση στην περιοχή, θα λύσει το πρόβλημα της απορρόφησης των καλαμποκιών και θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας.

Στην περιοχή Πυργετού παράγονται 10,000 τόνοι καλαμποκιού.

Υπολογίζεται ότι η νέα μονάδα, θα χρειαστεί ως πρώτη ύλη για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, περίπου 6,000 τόνους.

Newslink

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Dε μάθατε τίποτα! Oι Αμερικάνοι κάνανε μεγάλες επενδύσεις πριν λίγα χρόνια για παραγωγή αιθανόλης από καλαμπόκι και το μόνο αποτέλεσμα ήταν η ραγδαία αύξηση στις τιμές των τροφίμων. Ψάξτε κάτι σαν «corn ethanol food prices». Ειναι απλά λάθος να χρησιμοποιείται βρώσιμο υλικό για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Μόνο αν το καλλιεργήσιμο είδος ΔΕΝ χρησιμοποιείται στην παραγωγή τροφίμων αξίζει ο κόπος. Αλλά και πάλι αυξάνεται λίγο το κόστος των τροφίμων καθώς περιορίζονται οι καλλιεργήσιμες εκτάσεις που προορίζονται για παραγωγή τροφίμων.

Comments are closed.