Θεσσαλονίκη: αντιδράσεις για άδεια καύσης απορριμμάτων σε εργοστάσιο

0
24

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση του νομαρχιακού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, να αδειοδοτήσει το εργοστάσιο «ΤΙΤΑΝ» για καύση απορριμμάτων, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Αγγελιοφόρος».

Ο γραμματέας της νομαρχιακής επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, Παντελής Κουκουλεκίδης, δήλωσε ότι «στην ουσία ο νομάρχης δίνει τη δυνατότητα στο «ΤΙΤΑΝ» να καίει οτιδήποτε, λάστιχα, μπουκάλια, νάυλον θερμοκηπίου, ακόμη και λυματολάσπη.

Τα πλαστικά βγάζουν διοξίνες κα καρκινογόνες ουσίες. Καταγγέλλουμε τον Παναγιώτη Ψωμιάδη ότι κοροϊδεύει τον κόσμο. Δεν ενημέρωσε τους δημάρχους της δυτικής Θεσσαλονίκης και οι διοξίνες είναι επικίνδυνες για την υγεία των πολιτών».

Από την πλευρά του, ο αντινομάρχης Περιβάλλοντος, Γιώργος Τσαμασλής, δήλωσε ότι «Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Οι περιβαλλοντικοί όροι είναι άριστοι σύμφωνα με την ευρωπαϊκή οδηγία. Οι κάτοικοι δεν έχουν λόγο να ανησυχούν, αφού ανάλογες άδειες έχουν δοθεί σε όλη την Ευρώπη.

Πετυχαίνεται οικονομία και προστατεύουμε το περιβάλλον αφού μέχρι τώρα δεν ξέραμε τι να κάνουμε τα λάστιχα, τα λάδια αυτοκινήτων, τα απόβλητα υγρά από τα λιμάνια, όλα τα ανακυκλώσιμα ενεργειακά προϊόντα».

Newslink

Σχόλια