Κόλπος Μεξικού: τοποθετήθηκε το νέο κάλυμμα για τη διαρροή

0
13

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία χθες 12 Ιουλίου, η τοποθέτηση του νέου καλύμματος από τα συνεργεία της ΒΡ στην κεφαλή της κατεστραμμένης γεώτρησης στον Κόλπο του Μεξικού, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα».

Το νέο σύστημα με την ονομασία « Top Hat 10» αντικαθιστά το προηγούμενο, το οποίο αντλούσε περίπου 25,000 βαρέλια πετρελαίου σε καθημερινή βάση, τη στιγμή που διέρρεαν στη θάλασσα 35,000-60,000 βαρέλια.

Στόχος της ΒΡ, είναι το νέο καπάκι που τοποθετήθηκε να σταματήσει τελείως τη διαρροή πετρελαίου.

Για το συγκεκριμένο σκοπό, η πετρελαϊκή εταιρεία θα πραγματοποιήσει μια σειρά δοκιμών που θα διαρκέσουν από 6 έως 48 ώρες.

Αν πετύχουν οι δοκιμές, η λύση που θα δοθεί στο τεράστιο πρόβλημα θα είναι προσωρινή.

Η οριστική λύση θα δοθεί από τις δύο νέες γεωτρήσεις εκτόνωσης, οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν τον Αύγουστο.

Παράλληλα, η ανεξάρτητη επιτροπή που συστάθηκε από τον πρόεδρο Μπάρακ Ομπάμα, για να ρίξει φως στα αίτια της διαρροής και της πετρελαιοκηλίδας, άρχισε επίσημα τις εργασίες της, κατά τη διάρκεια δημόσιας συνεδρίασης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή», ο πρώην γερουσιαστής και Δημοκρατικός, πρώην κυβερνήτης της Φλόριντα, Μπόμπ Γκράχαμ, ο οποίος συμπροεδρεύει του οργάνου αυτού, δήλωσε ότι «Μακάρι να είχαμε τη δύναμη να προσφέρουμε άμεσες λύσεις για να σταματήσει η διαρροή πετρελαίου».

«Υποσχόμαστε να κάνουμε ό, τι μπορούμε για να κατανοήσουμε αυτό που συμβαίνει και τις τεράστιες συνέπειες αυτής της διαρροής στη ζωή, τον βιοπορισμό και τον πολιτισμό της περιοχής του Κόλπου», πρόσθεσε.

Η επιτροπή άρχισε τις εργασίες της στη Νέα Ορλεάνη.

Συμπρόεδρος της είναι επίσης ο Ρεπουμπλικάνος πρώην επικεφαλής της Υπηρεσίας Προστασίας του Περιβάλλοντος (EPA), Ουίλιαμ Ρέιλι.

Newslink

Σχόλια