Ελληνικοί ποιμενικοί σε δράση

1
80

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Η Κίρκη, η Κασταλία και η Καλλίστη είναι τρία από τα κουταβάκια που παραδόθηκαν αυτό το καλοκαίρι σε κτηνοτρόφους από το Πρόγραμμα Αναπαραγωγής και Επαναδιάδοσης Ελληνικού Ποιμενικού Σκύλου του Αρκτούρου.

Οι τρεις αδερφούλες βρίσκονται ήδη στις κτηνοτροφικές μονάδες τους στους νομούς Γρεβενών, Κοζάνης και Φλώρινας αντίστοιχα και εκπαιδεύονται στα μελλοντικά τους καθήκοντα.

Η μητέρα τους Κασσάνδρα προέρχεται επίσης από το πρόγραμμα αναπαραγωγής του Αρκτούρου και φυλάει το κοπάδι της σε ορεινό χωριό του νομού Κοζάνης, ενώ περήφανος πατέρας των κουταβιών είναι ο γεννήτορας του Κέντρου, Μακεδόνας.

Στο πρόγραμμα του Αρκτούρου, συμμετέχουν αποκλειστικά κτηνοτρόφοι των ορεινών και ημιορεινών περιοχών της χώρας μας και όπου υπάρχει παρουσία αρκούδας και λύκου.

Οι σκύλοι της φυλής ελληνικού ποιμενικού ,μεγαλώνοντας αποτελούν έναν από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους αντιμετώπισης επιθέσεων από τα μεγάλα σαρκοφάγα στα κοπάδια παραγωγικών ζώων, όπως άλλωστε διαβεβαίωσαν οι κτηνοτρόφοι που ήδη έχουν πάρει ελληνικούς ποιμενικούς από τον Αρκτούρου.

Δεν είναι λοιπόν καθόλου τυχαίος ο μεγάλος αριθμός αιτήσεων για συμμετοχή στο πρόγραμμα από ενδιαφερόμενους κτηνοτρόφους.

Η συμβολή των ήδη συμμετεχόντων στο πρόγραμμα, με σχεδιασμένα ζευγαρώματα των καθαρόαιμων ποιμενικών που τους έχουν παραχωρηθεί δωρεάν, από τον Αρκτούρο είναι επομένως καθοριστικής σημασίας για την επιτυχία του.

Newslink

Πηγή: Αρκτούρος

1 ΣΧΟΛΙΟ

Comments are closed.