Προτείνουν ενεργειακές επενδύσεις στο Αλιβέρι

0
9

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Η Greenpeace και η Συντονιστική Επιτροπή Φορέων Αλιβερίου κατέθεσαν πρόταση για την υλοποίηση πράσινων επενδύσεων, προς το υπουργείο Περιβάλλοντος  και τη Διοίκηση της ΔΕΗ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία», προτείνεται η εγκατάσταση φωτοβολταικού πάρκου ισχύος 50MW στο εγκαταλελειμμένο ορυχείο της ΔΕΗ στο Αλιβέρι, όπου 2,500 στρέμματα υπάγονται στην ιδιοκτησία της και  παραμένουν ανεκμετάλλευτα.

Ανταποδοτικά, η ΔΕΗ μπορεί να προχωρήσυσει σε έργα αναβάθμισης της περιοχής, όπως ανάπτυξη περιαστικού πρασίνου, ανάδειξη του οικισμού και των σημαντικών κτιρίων του ορυχείου και δημιουργία σχολής ενεργειακών τεχνολογιών της εταιρείας ή του Δημοσίου.

Η Greenpeace και η Συντονιστική Επιτροπή Φορέων Αλιβερίου, ζήτησαν συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΚΑ και τη Διοίκηση της ΔΕΗ, για την εξέταση της πρότασης που κατατέθηκε.

Ο Γιώργος Λαγανάς, Πρόεδρος του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος Αλιβερίου και εκπρόσωπος της Συντονιστικής Επιτροπής των Μαζικών Φορέων Αλιβερίου, δήλωσε:

«Από το Αλιβέρι ξεκίνησε ο εξηλεκτρισμός και η ανάπτυξη της χώρας πριν από περισσότερο από μισό αιώνα. Η πρόταση για πράσινη ανάπτυξη στο Αλιβέρι, δεν έχει όμως ιστορικό και συμβολικό χαρακτήρα, είναι η διέξοδος για την τοπική κοινωνία που ασφυκτιά και αγωνιά για το μέλλον της».

Newslink

Σχόλια