Ντόρα Μπακογιάννη: «Forum για την Ελλάδα»

0
38

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Το πρώτο βήμα για την ίδρυση του νέου της κόμματος έκανε η Ντόρα Μπακογιάννη, που παρουσίασε έναν «όμιλο προβληματισμού» με το όνομα «Forum για την Ελλάδα».

Το «Forum για την Ελλάδα» στηρίζεται στις νέες τεχνολογίες και δη το διαδίκτυο, μέσα από το οποίο οι ενδιαφερόμενοι μπορούν εγγραφούν και να συμμετάσχουν στο διάλογο.

Η κα. Μπακογιάννη σε δήλωσή της, εξηγεί γιατί είπε «ναι» στο μνημόνιο, εξαπολύοντας ταυτόχρονα επίθεση στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας την όποια κατηγορεί για επικίνδυνο οπορτουνισμό, ασκεί δριμεία κριτική στην κυβέρνηση, κατηγορεί τα κόμματα της Αριστεράς για απουσία επαφής με την πραγματικότητα, αλλά κάνει και την αυτοκριτική της.

«Η πολύπλευρη κρίση της οικονομίας, της πολιτικής, των αξιών καταρρίπτει όλα τα μέχρι σήμερα αποδεκτά δεδομένα, όλες τις σταθερές στις οποίες βασίσθηκε η ζωή μας τα τελευταία 30 χρόνια», είπε η κα. Μπακογιάννη και τόνισε πως «λύσεις υπάρχουν. Αυτές τις λύσεις πρέπει να τις δημιουργήσουμε μαζί, μέσα από διαδικασίες σύνθεσης, μέσα από παρεμβάσεις ρήξης με όλα όσα μας έφεραν εδώ, μέσα από νέες ιδέες και απλή λογική»

Σχολιάζοντας το κυβερνητικό έργο η Ντόρα Μπακογιάννη είπε πως «η πλειοψηφία των υπουργών ταλαντεύεται μεταξύ αναποτελεσματικότητας και άρνησης της πραγματικότητας. Ο κρατικός μηχανισμός είναι ημιπαράλυτος, χωρίς κατεύθυνση. Τα αναγκαία μέτρα δεν προχωρούν και ακόμα χειρότερα προχωρούν εικονικά. Η ακρίβεια και ο πληθωρισμός καλπάζουν. Η ανεργία γιγαντώνεται» επισημαίνει, προσθέτοντας:

«Εγκλωβισμένο στις αντιφάσεις και στο λαϊκίστικο παρελθόν του, το ΠΑΣΟΚ περιορίζεται στο να αντιμετωπίσει τα δημοσιονομικά κόβοντας συντάξεις και παγώνοντας μισθούς αντί να αντιμετωπίσει δραστικά το έλλειμμα του ΟΣΕ, να μειώσει τον αριθμό των δημοσιών υπαλλήλων, να απελευθερώσει τα κλειστά επαγγέλματα, να πυροδοτήσει την ανάπτυξη».

Όσον αφορά στη Νέα Δημοκρατία «αντί να κάνει ουσιαστική αυτοκριτική και να λειτουργήσει ως σοβαρή αντιπολίτευση με υπεύθυνες προτάσεις, καταφεύγει στο λαϊκισμό, στη λογική του ώριμου φρούτου, στην αφελή συνθηματολογία. Επαναλαμβάνει πλήρως όλες εκείνες τις τακτικές που οδήγησαν το πολιτικό σύστημα στη σημερινή απαξία» είπε η κα. Μπακογιάννη και πρόσθεσε πως «για να μην αναλάβει το κόστος αναγκαίων προτάσεων για αλλαγές, προβάλλει το μπαμπούλα του μνημονίου. Παλινωδεί μεταξύ της κατάργησης του, του σεβασμού του και υπόσχεται με ένα μαγικό τρόπο να μας απαλλάξει από αυτό. Το μόνο που δε λέει η ηγετική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας είναι τι θα γινόταν στη χώρα, αν η Ελλάδα δεν κατάφερνε να πάρει την χρηματοδότηση αυτή».

Τέλος, η κα. Μπακογιάννη έκανε την αυτοκριτική της ( ««Δεν θα πω ότι ευθύνονται όλοι οι άλλοι, εκτός από μένα. Ούτε θα χρησιμοποιήσω φράσεις του τύπου “εγώ τα είχα πει”. Ήταν λάθος μου που δεν είπα πολλά πράγματα με το όνομά τους. Ήταν λάθος μου που δεν μίλησα εγκαίρως για όσα θεωρούσα στραβά. Αναλαμβάνω λοιπόν στο ακέραιο την ευθύνη που μου αναλογεί» ) και έδωσε μια νότα αισιοδοξίας:

«Πιστεύω ειλικρινά ότι οι δημιουργικοί, οι σκεπτόμενοι Έλληνες μπορούμε να αλλάξουμε την εικόνα. Μπορούμε να σχεδιάσουμε την Ελλάδα της δημιουργίας, την Ελλάδα της ανάπτυξης, την Ελλάδα της αλληλεγγύης. Σας καλώ όλους σε μια νέα αρχή. Σε μια νέα πορεία που θα έχουμε συμμάχους την αισιοδοξία, τη δημιουργικότητα, τη σκληρή δουλειά, τη γνώση. Σας καλώ σε μια συμμαχία των νέων ανθρώπων, των ενεργών πολιτών, των Ελλήνων που δεν παραδίδονται, που αγωνίζονται, που επιμένουν και που τελικά θα νικήσουν»

Σημειώνεται πως στις 2 το μεσημέρι η κ. Μπακογιάννη, θα συναντηθεί στην Αίγλη του Ζαππείου με τα πενήντα πρώτα στελέχη, που στηρίζουν την προσπάθειά της και προέρχονται από τον επιχειρηματικό κόσμο, τον κόσμο των γραμμάτων και των τεχνών και τις δυνάμεις της αγοράς.

Πηγή: i-live

Σχόλια