Διεθνές Συμπόσιο Γλυπτικής: εικαστικές παρεμβάσεις με ξύλο από καμένους κορμούς

0
17

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Ο Οργανισμός Διοίκησης και Διαχείρισης του Πάρκου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης», σας προσκαλεί στην εκδήλωση έναρξης του 1ου Διεθνούς Συμποσίου Γλυπτικής με θέμα «6 εικαστικές παρεμβάσεις με ξύλο από καμένους κορμούς της Πάρνηθας» την Πέμπτη 15 Ιουλίου  και ώρα 20:00.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα γίνει η έναρξη του προγράμματος εθελοντισμού με θέμα «Νέοι εθελοντές για το Πάρκο Τρίτση», καθώς επίσης και η απονομή των βραβείων του φοιτητικού διαγωνισμού «Δημιουργία λογοτύπου για το Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης Αντώνης Τρίτσης».

Η βραδιά θα κλείσει με ήχους μουσικής Jazz με την παρουσία του σαξοφωνίστα Γιάννη Κασσέτα.

Το 1ο Διεθνές Συμπόσιο Γλυπτικής θα πραγματοποιηθεί από 15 έως 30 Ιουλίου 2010.

Για 15 ημέρες οι προσκεκλημένοι καλλιτέχνες θα έχουν την ευκαιρία να υλοποιήσουν γλυπτά μνημειακών διαστάσεων, που έχουν σχεδιάσει ειδικά για το Πάρκο, με σκοπό, αυτά να αποτελέσουν σημεία αναφοράς και επικοινωνίας

Πρώτη ύλη είναι κορμοί από τις καμένες πλαγιές της Πάρνηθας και κεντρική ιδέα της εικαστικής παρέμβασης, η προτροπή «να ξαναδώσουμε ζωή στους καμένους κορμούς».

Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει από κοντά τη διαδικασία υλοποίησης των γλυπτικών έργων και να συνομιλήσει με τους καλλιτέχνες, σε ένα πρωτότυπο «καλλιτεχνικό εργαστήρι», που επιχειρεί να κεντρίσει και να καλλιεργήσει τις περιβαλλοντικές ευαισθησίες των πολιτών.

Στο συμπόσιο θα συμμετέχουν οι γλύπτες: Uli Mueller (Γερμανία), Kemal Tufan (Τουρκία), Kamen Tanev (Βουλγαρία), Αντώνης Μυρωδιάς, Γιώργος Καλτσίδης και Σπύρος Ντασιώτης (Ελλάδα).

Newslink

Σχόλια