«Ηλιακό χωριό» για το Μουντιάλ από την Greenpeace

0
7

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Η Greenpeace με αφορμή το Μουντιάλ ,που διεξάγεται σε μια χώρα όπου εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι δεν έχουν πρόσβαση σε στοιχειώδεις ενεργειακές υπηρεσίες, δημιούργησε ένα «ηλιακό χωριό» στην περιοχή Jericho της Νοτίου Αφρικής.

Η μεγαλύτερη γιορτή του ποδοσφαίρου, διεξάγεται σε μία χώρα όπου το 34% του πληθυσμού ζει με λιγότερα από 2 δολάρια τη μέρα. Το ποδόσφαιρο για αυτούς τους ανθρώπους είναι μια απαγορευμένη πολυτέλεια.

Αυτήν την αντίθεση θέλησε να τονίσει η Greenpeace με τη δημιουργία του «ηλιακού χωριού» στη συγκεκριμένη περιοχή.

Το «ηλιακό χωριό» στήθηκε στο σχολείο της περιοχής με την τοποθέτηση 26 φωτοβολταϊκών πάνελ συνολικής ισχύος 3,12 kW, που τροφοδοτούν με ηλεκτρική ενέργεια μεγάλες οθόνες και προτζέκτορα, δίνοντας την ευκαιρία στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής να παρακολουθούν όλους τους αγώνες, κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ.

Η εγκατάσταση έγινε με τη βοήθεια 15 έφηβων μαθητών, που εκπαιδεύτηκαν από τη Greenpeace ειδικά για αυτό το σκοπό.

Το Μουντιάλ θα τελειώσει και το πιο πιθανό είναι ότι όλοι θα ξεχάσουν ότι στην Αφρική εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι δεν έχουν πρόσβαση σε στοιχειώδεις ενεργειακές υπηρεσίες (ηλεκτρισμός) και άρα σε καθαρό νερό και φάρμακα.

Ειρωνικά, και σε αυτήν την περίπτωση η Αφρική είναι αυτάρκης σε πόρους για να καλύψει τις ενεργειακές της ανάγκες, χρειάζεται όμως μία Ενεργειακή Επανάσταση για να τα καταφέρει.

Newslink

Πηγή: Greenpeace

Σχόλια