ΔΝΤ: Αναβάθμιση προβλέψεων για την παγκόσμια οικονομία

0
2

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Θετικές προβλέψεις για την παγκόσμια ανάπτυξη δημοσιοποίησε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, γεγονός που έδωσε ώθηση στις διεθνείς χρηματιστηριακές αγορές.

Αναλυτικότερα, το ΔΝΤ αναβάθμισε την πρόβλεψή του για την παγκόσμια ανάπτυξη η οποία θα κυμανθεί στο 4,6% έναντι της αρχική εκτίμησης για 4,2%. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αύξηση από το 2007.

Στο 4,3% παρέμεινε η πρόβλεψη για την ανάπτυξη το 2011.

Όσον αφορά στις οικονομίες της ευρωζώνης, οι προβλέψεις του ΔΝΤ παρέμειναν ως είχαν με τους ρυθμούς ανάπτυξης να υπολογίζονται στο 1% για το 2010. Για το 2011, οι προβλέψεις για την ευρωζώνη υποβαθμίστηκαν κατά 0,2%, βλέποντας πλέον ρυθμούς ανάπτυξης στο 1,3%.

Το ΔΝΤ έκρουσε για ακόμα μια φορά τον κώδωνα του κινδύνου στις χώρες που αντιμετωπίζουν δημοσιονομικά προβλήματα όπως η Ελλάδα, με τον διευθυντής του τμήματος αγορών του Ταμείου Jose Vinals να δηλώνει πως «χρειάζεται περαιτέρω αξιόπιστη και αποφασιστική πολιτική για να ανακτηθεί η πρόοδος προς την χρηματοοικονομική σταθερότητα και για να διατηρηθεί η σωστή πορεία προς την οικονομική ανάκαμψη».

Στα καθ’ ημάς, ήρθε στη δημοσιότητα δήλωση εκπροσώπου του ΔΝΤ, πως μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για το Ασφαλιστικό η Ελλάδα «βγήκε από την εντατική».

Πηγή: i-live

Σχόλια