Δασοπροστασία: τι είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

0
5

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Επανήλθε στο ζήτημα της δασοπροστασίας ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης καταλογίζοντας στην κυβέρνηση ελλιπή οργάνωση και στελέχωση των Δασικών Υπηρεσιών, ενώ ζήτησε την ταχύτερη απόσπαση αγροφυλάκων στις υπηρεσίες πυρόσβεσης.

Ειδικότερα, η δήλωση του κ. Μητσοτάκη είχε ως εξής:

«Παρόλο που έχουν περάσει τέσσερις μήνες από την σχετική κυβερνητική εξαγγελία και ενώ βρισκόμαστε ήδη στο μέσον της αντιπυρικής περιόδου, η μετακίνηση του προσωπικού της Αγροφυλακής στις Δασικές Υπηρεσίες δεν έχει ακόμα πραγματοποιηθεί.

Είναι γνωστό ότι οι Δασικές Υπηρεσίες είναι τραγικά υποστελεχωμένες καθώς οι προβλεπόμενες οργανικές τους θέσεις είναι κενές σε ποσοστό 60% κατά συνέπεια, η ενίσχυσή τους με περίπου 1400 επιπλέον υπαλλήλους από την Αγροφυλακή είναι απολύτως απαραίτητη.

Σε μία περίοδο έντονης δημοσιονομικής δυσπραγίας η ενίσχυση νευραλγικών υπηρεσιών για την προστασία του δασικού μας πλούτου, χωρίς μάλιστα πρόσθετη επιβάρυνση για τον Προϋπολογισμό, είναι η μοναδική ενδεδειγμένη λύση εάν πραγματικά υπάρχει η βούληση για την προστασία των δασών.

Ειδικά τώρα, το Κράτος δεν έχει την πολυτέλεια να αφήνει αδρανείς χρήσιμους υπαλλήλους του και να μην τους αξιοποιεί ειδικά σε ευαίσθητους τομείς που πάσχουν διαχρονικά από έλλειψη προσωπικού.

Παρόλα αυτά η κυβέρνηση καθυστερεί να προχωρήσει στην μετακίνηση των αγροφυλάκων στις υπηρεσίες δασών γεγονός που προκαλεί απορίες και ερωτηματικά για την αποτελεσματικότητα και τις προθέσεις της.

Γι’ αυτό κατέθεσα σήμερα σχετική Ερώτηση στη Βουλή προς τους Υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και Περιβάλλοντος ζητώντας την επιτάχυνση των διαδικασιών και την ολοκλήρωση αυτής της, κατά τα άλλα σωστής, πρωτοβουλίας».

Σχόλια