Ασφαλιστικό νομοσχέδιο: ο απολογισμός της ψηφοφορίας

0
14

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Oλοκληρώθηκε η επί της αρχής και η επί των άρθρων ψηφοφορία για το Ασφαλιστικό νομοσχέδιο χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις.

Ειδικότερα, επί της αρχής υπέρ ψήφισαν 159 βουλευτές, κατά 137 ενώ παρών δήλωσαν οι ανεξάρτητοι βουλευτές Βασίλης Οικονόμου και Γιάννης Δημαράς.

Στην επί των άρθρων ονομαστική ψηφοφορία οι βουλευτές της ΝΔ ψήφισαν μόνο τα άρθρα 17 και 43, που αφορούν στην τροποποίηση και κατάρτιση των βαρέων και ανθυγιεινών και στα οικοδομικά έργα αντίστοιχα.

Οι βουλευτές του ΛΑΟΣ ψήφισαν μόνο τα άρθρα 17 και 73, ενώ ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ
καταψήφισαν όλα τα άρθρα.

Οι ανεξάρτητοι βουλευτές Κώστας Κιλτίδης Βασίλης Οικονόμου και Γιάννης Δημαράς δήλωσαν παρών σε όλα τα άρθρα, ενώ η Σοφία Σακοράφα τα καταψήφισε στο σύνολό τους.

Κατόπιν διαβουλεύσεων με τους κοινωνικούς εταίρους ο Ανδρέας Λοβέρδος Εργασίας απέσυρε και τροποποίησε τις δύο διατάξεις 73 και 74 του νομοσχεδίου που αφορά το θεσμό της διαιτησίας και τις εργασιακές σχέσεις.

Σημειώνεται πως ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Παπουτσής προανήγγειλε πρόταση για σύσταση επιτροπής ελέγχου και παρακολούθησης της υλοποίησης του νομοσχεδίου.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Μαρκόπουλος, χαρακτήρισε θετική την πρόταση αρκεί όμως όπως παρατήρησε το έργο της επιτροπής να το λαμβάνουν υπόψη τους οι υπουργοί και να μην μένουν τα πορίσματα της στα συρτάρια.

Πηγή: i-live

Σχόλια