Κόλπος Μεξικού: τελεσίγραφο ΗΠΑ στη ΒΡ για τη διαρροή

0
21

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Η ΒΡ θα πρέπει μέχρι σήμερα 9 Ιουλίου να παραδώσει λεπτομερή σχέδια, για το πώς θα σταματήσει τη διαρροή πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία».

Από την πλευρά της, η πετρελαϊκή εταιρεία έχει τονίσει πως θα επιθυμούσε να σταματήσει τη διαρροή ως τις 27 Ιουλίου.

Ο ναύαρχος Θάντ Άλεν, ο οποίος συντονίζει τις επιχειρήσεις στον Κόλπο του Μεξικού, με επιστολή του προς τον επικεφαλής της ΒΡ στην περιοχή, Μπομπ Ντάντλει, του ζήτησε να παραδώσει «λεπτομερή σχέδια» της εταιρείας, για το πώς θα σταματήσει τη διαρροή.

Ο Άλεν τόνισε πως η πετρελαϊκή εταιρεία σχεδιάζει να τοποθετήσει ένα νέο μηχάνημα άντλησης, ώστε να περισυλλέγεται περισσότερο πετρέλαιο.

«Αυτό θα μας επιτρέψει να αυξήσουμε την ποσότητα πετρελαίου σε 60.000 ως 80.000 την ημέρα», επισήμανε.

Ο Ντάντλει δήλωσε πως θα επιθυμούσε να σταματήσει η διαρροή ως τις 27 Ιουλίου, αλλά αυτό εξαρτάται και από τις μετεωρολογικές συνθήκες.

Μέχρι στιγμής η ΒΡ υπολόγιζε ότι θα σταματήσει τη διαρροή στα μέσα Αυγούστου, όταν θα ολοκληρώνονταν τα βοηθητικά πηγάδια.

Παράλληλα, αμερικανοί μετεωρολόγοι ανακοίνωσαν ότι η περίοδος των τυφώνων στον Ατλαντικό θα είναι φέτος από τις χειρότερες, καθώς προβλέπεται να πλήξουν την περιοχή από 8-14 τυφώνες.

Το υπουργείο Εσωτερικών των ΗΠΑ, ανακοίνωσε πως θα εκδώσει νέα απαγόρευση για τις γεωτρήσεις σε μεγάλο βάθος, μετά την απόφαση του εφετείου κατά του μορατόριουμ που ίσχυε από τα τέλη Μαΐου.

Newslink

Σχόλια