Δημόσιο: στόχος η αξιοποίηση ακίνητης περιουσίας 270 δισ. ευρώ

1
10

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Τις διαδικασίες αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του που ανέρχεται σε περίπου 272 δισ. ευρώ ενεργοποιεί το Δημόσιο, μέσω της μεταβίβασης αρμοδιοτήτων στην Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα» έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες στελέχωσης της ΚΕΔ, με την επιλογή νέου Διευθύνοντος Συμβούλου και συμβούλων επιλογής ακινήτων.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η κυβέρνηση αποσκοπεί σε μεταφορά του συνόλου της διαχείρισης των ακινήτων στη δικαιοδοσία της ΚΕΔ, με απορρόφηση  των χαρτοφυλακίων ακινήτων της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης (ΕΤΑ) και της Ολυμπιακά Ακίνητα ΑΕ.

Η αξιοποίηση εξετάζεται να γίνει είτε μέσω συμβάσεων παραχώρησης είτε μέσω εταιρειών συμμετοχών.

Σύμφωνα με το «Βήμα» η Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου διαθέτει 71.000 ακίνητα, αξίας 272 δισ. ευρώ, τα οποία αποδίδουν κάθε χρόνο έσοδα μόλις 30 εκατ. ευρώ.

Τέλος, σε 370 ακίνητα-«φιλέτα» , αποτίμησης 30 δισ. ευρώ υπολογίζεται η περιουσία που έχει στο χαρτοφυλάκιό της η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης, ενώ η Ολυμπιακά Ακίνητα ΑΕ διαχειρίζεται συνολικά 15 τίτλους σταδίων και αθλητικών εγκαταστάσεων.

Πηγή: i-live

1 ΣΧΟΛΙΟ

Comments are closed.