Ασφαλιστικό: στην απεργία οι υπάλληλοι της Βουλής – Οι εξελίξεις

0
4

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Στις κινητοποιήσεις της 8ης Ιουλίου κατά του νομοσχεδίου για το Ασφαλιστικό θα συμμετάσχουν για πρώτη φορά και οι υπάλληλοι της Βουλής, γεγονός που ενδέχεται να δημιουργήσει προβλήματα στη διαδικασία της ψηφοφορίας.

Προς το παρόν συνεχίζεται η συζήτηση για το νομοσχέδιο εν μέσω έντονων αντεγκλήσεων ανάμεσα στους κυβερνητικούς βουλευτές και την αντιπολίτευση.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η στάση που τηρούν οι ανεξάρτητοι βουλευτές, οι οποίοι αντιτίθενται στις επιλογές των πρώην κομμάτων τους.

Από πλευράς Νέας Δημοκρατίας οι κκ. Κιλτίδης και Μπακογιάννη δήλωσαν ότι θα υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο επί της αρχής, αλλά όχι όλα τα άρθρα.

Ο κ. Κιλτίδης ανέφερε πως θα υπερψηφίσει το νομοσχέδιο, εφόσον η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και το νομοσχέδιο «τολμά» να αντιμετωπίσει ζητήματα, όπως η ύπαρξη συντάξεων μεγαλυτέρων του μισθού, ή η εξίσωση των ορίων ηλικίας ανδρών και γυναικών. «Θα πρέπει, όμως, να αναγράψετε ρητώς ότι η πρόβλεψη αφορά μία γενιά, μία εικοσαετία και ότι αναθεωρείται ανά πενταετία».

Η κα. Μπακογιάννη θα υπερψηφίσει το νομοσχέδιο, αλλά αντιτίθεται στα άρθρα που αφορούν κυρίως την ασφάλιση των γυναικών.

Μύδρους κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε η πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σοφία Σακοράφα, η οποία υποστήριξε πως «αν δεν μπορείς να είσαι σοσιαλιστής μέσα στην κρίση, τότε δεν μπορείς ποτέ να είσαι σοσιαλιστής, παρά μόνον νεοφιλελεύθερος. Το νομοσχέδιο είναι ανέντιμο πολιτικά, γιατί από τη μία κόβουμε μισθούς και συντάξεις και από την άλλη νομιμοποιούμε στα νοσοκομεία παρανομίες δισεκατομμυρίων, με το επιχείρημα ότι θα είναι η τελευταία φορά. Έχουμε τρελαθεί. Έχουμε τρελαθεί τελείως».

Στα ενδιαφέροντα της συζήτησης που διεξάγεται στη Βουλή, μέχρι αυτή την ώρα, η δέσμευση του υπουργού Εργασίας Ανδρέα Λοβέρδου για αποκατάσταση της 13ης και 14ης σύνταξης, εφόσον το επιτρέπει η οικονομική κατάσταση της χώρας.

Σχόλια