ΑΓΡΟΓΗ: διαξιφισμοί ΠΑΣΟΚ-ΝΔ για τις 269 απολύσεις

0
2

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει ξεσπάσει με αφορμή τις προσλήψεις 269 «εξειδικευμένων επιστημόνων» στην εταιρεία του Δημοσίου ΑΓΡΟΓΗ λίγο πριν τις εκλογές του 2009, από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή κατήγγειλε ότι την ομάδα των «εξειδικευμένων επιστημόνων» αποτελούσαν  γυμναστές και γυμνάστριες, φιλόλογοι, οικονομολόγοι, ανθρωπολόγοι, ένας ναυπηγός, τεχνολόγοι τροφίμων, κοσμετολόγοι, μακιγιέρ, δασοπόνοι, τουριστικά επαγγέλματα, δεκάδες απόφοιτοι λυκείου και φοιτητές, καθώς και ένας ιδιοκτήτης μπαρ στα Τρίκαλα.

Ο κ. Πάγκαλος κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία για φαυλότητα και δήλωσε πως όλοι οι προσληφθέντες είχαν σχέση με στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.

Απάντηση στον κ. Πάγκαλο έδωσε ο υπουργός που υπέγραψε τις προσλήψεις, κ. Σωτήρης Χατζηγάκης, ο οποίος μίλησε για «ιταμή» επίθεση Πάγκαλου στη γενιά των 700 ευρώ.

Όπως δήλωσε ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης «ο βασικός σκοπός που θέλει, κεντρικά, η κυβέρνηση -βάσει του κ. Πάγκαλου- να καταργήσει την ΑΓΡΟΓΗ είναι ότι επιθυμεί να δώσει, στη συνέχεια, το πολύ ευαίσθητο έργο, το οποίο κάνει η ΑΓΡΟΓΗ, σε εταιρείες. Οι εταιρείες σε συνεννόηση με τον εκάστοτε δήμαρχο – ιδίως σε περιοχές, πάλι ευαίσθητες, όπως είναι η Αττική – να επιφέρουν αλλοιώσεις της γης, να επιφέρουν αλλοιώσεις στην πανίδα, με αποτέλεσμα να έχουμε μία συντριπτική ζημιά σε τέτοιες περιοχές».

Τη σκυτάλη πήρε ο κ. Πεταλωτής ο οποίος μίλησε για «μεγάλο πανηγύρι» και προανήγγειλε την απόλυση των 269 εργαζομένων της ΑΓΡΟΓΗ.

Στη «μάχη» μπήκε και η νυν υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνα Μπατζελή που δήλωσε πως «οι προσληφθέντες στην ΑΓΡΟΓΗ δεν ανήκουν στη γενιά των 700 ευρώ», μιλώντας στην κρατική τηλεόραση.

Πηγή: i-live

Σχόλια