Σύνοδος για την κλιματική αλλαγή στην Κίνα

0
7

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Νέα σύνοδος για την Κλιματική Αλλαγή σε συνεργασία με τον ΟΗΕ πρόκειται να φιλοξενήσει η Κίνα, από τους μεγαλύτερους ρυπαντές στον πλανήτη, τον Οκτώβριο, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία».

Το Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών για το Περιβάλλον (PNUE) θα συνεργαστεί με την Κίνα για να διοργανώσει τη  σύνοδο στο λιμάνι Τιαντζίν κοντά στο Πεκίνο, όπως δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής του Προγράμματος του ΟΗΕ, Άχιμ Στάινερ.

Ακόμα δεν έχουν οριστεί οι ακριβείς ημερομηνίες για τη σύνοδο.

Η προσεχής διεθνής σύνοδος για την Κλιματική Αλλαγή, έχει προγραμματιστεί στο παραθαλάσσιο θέρετρο Κανκούν στο Μεξικό, από τις 29 Νοεμβρίου έως τις 10 Νοεμβρίου, ενώ προπαρασκευαστικές συνομιλίες διεξήχθησαν τον περασμένο μήνα στη Βόννη.

Ο Άχιμ Στάινερ χαιρέτησε την πρωτοβουλία της Κίνας, τονίζοντας ότι μπορεί να κάνει «τη μεγάλη διαφορά» για την προετοιμασία στο Κανκούν.

Στόχος είναι να επιτευχθεί μια νομικά δεσμευτική συμφωνία για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Να υπενθυμίσουμε ότι στη Σύνοδο της Κοπεγχάγης δεν κατέστη δυνατή η επίτευξη μιας δεσμευτικής συμφωνίας για το περιορισμό των εκπομπών ρύπων και «αναγνωρίστηκε» μόνο ότι η μέση θερμοκρασία του πλανήτη δεν πρέπει να ξεπεράσει τους 2 βαθμούς Κελσίου.


Newslink

Σχόλια