Εθελοντές προστατεύουν τον Όλυμπο από τις πυρκαγιές

0
15

Περιβάλλον- Ενέργεια-Οικολογία.

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας που αποτελείται από 500 εθελόντριες και εθελοντές, από την ευρύτερη περιοχή του νομού, συμβάλει στην πυροπροστασία του βουνού των Θεών, του γηραιού Ολύμπου και των Πιερίων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Αγγελιοφόρος», η εν λόγω Ομάδα εδώ και 3 χρόνια έχει ενώσει τις δυνάμεις της για την πυροπροστασία του Ολύμπου και των Πιερίων.

Με ένα ζευγάρι κιάλια και ένα κινητό τηλέφωνο, από τα δύο παρατηρητήρια του νομού Πιερίας (Νέοι Πόροι και Έλαφος), μόλις δουν καπνό αμέσως ειδοποιούν την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η οποία με τη σειρά της επεμβαίνει για να αντιμετωπίσει τη φωτιά.

Η Ομάδα, η οποία αποτελείται κυρίως από οικογένειες, νέους και νέες, καλύπτει επί 100 συνεχόμενες ημέρες, με δύο βάρδιες, τη φύλαξη του ορεινού όγκου της Πιερίας.

Το καλοκαίρι του 2009, περίπου 480 οικογένειες συμμετείχαν εθελοντικά στη δράση, οι οποίες ανέφεραν 13 περιστατικά στα οποία η Πυροσβεστική τα αντιμετώπισε έγκαιρα.

Ο κ. Ηλίας Τσολακίδης,  από τους πρωτεργάτες της κίνησης, δήλωσε ότι «Ο στόχος μας και αυτό το καλοκαίρι, από 1η Ιουνίου μέχρι και την 10η Σεπτεμβρίου, είναι να μην υπάρξει κενό στα δύο παρατηρητήρια.

Γι αυτό καλούμε τους πολίτες της Πιερίας, αλλά και όσους βρεθούν για διακοπές στους πρόποδες του μαγευτικού Ολύμπου, να του χαρίσουν πέντε ώρες από το καλοκαίρι τους, αναλαμβάνοντας μία βάρδια.

Με μια ειδική διαδικτυακή εφαρμογή στην ιστοσελίδα www.otopospou.gr, στην ενότητα «Μια μέρα για το Δάσος», όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να κλείσουν μια ελεύθερη βάρδια, συνδράμοντας στην προστασία του περιβάλλοντος».

Newslink

Σχόλια