Ενέργεια: δάνεια μαμούθ από Ομπάμα για φωτοβολταϊκά πάρκα

1
8

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Δάνεια ύψους δυο δισ. δολαρίων θα «χορηγήσει» ο Μπάρακ Ομπάμα σε δυο εταιρείες ενέργειας, σε μια προσπάθεια να προωθήσει τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ.

Οι εταιρείες, στις οποίες ο Αμερικανός πρόεδρος θα παράσχει εγγυήσεις δανείων, είναι η Abengoa Solar και η Abound Solar Manufacturing.

Όπως έχει ανακοινώσει, η Abengoa Solar σχεδιάζει να κατασκευάσει στην Αριζόνα το μεγαλύτερο ηλιακό πάρκο παγκοσμίως, το οποίο θα τροφοδοτεί με ενέργεια περίπου 70.000 σπίτια.

Εκτιμάται ότι η κατασκευή του πάρκου, στο οποίο θα τοποθετηθούν ηλιακά κάτοπτρα τελευταίας τεχνολογίας, θα δημιουργήσει 5.000 νέες θέσεις εργασίας.

Η δεύτερη εταιρεία, η Abound Solar Manufacturing, θα κατασκευάσει δυο φωτοβολταϊκά πάρκα στο Κολοράντο και την Ιντιάνα, δημιουργώντας 3.500 νέες θέσεις εργασίας. Σημειώνεται ότι η Abound Solar θα χρησιμοποιήσει φωτοβολταϊκά τεχνολογίας Thin Film.

Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας ο Ομπάμα είχε δεσμευτεί ότι θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας στον τομέα της «πράσινης» ενέργειας.

«Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε ώστε να διασφαλίσουμε ότι οι δουλειές και οι βιομηχανίες του μέλλοντος έχουν τις ρίζες τους εδώ στην Αμερική», δήλωσε το Σάββατο ο Αμερικανός πρόεδρος.

Η βιομηχανία Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στις ΗΠΑ δέχεται μεγάλο πλήγμα από την ανταγωνιστική Κίνα, η οποία το τελευταίο διάστημα επενδύει όλο και περισσότερο στον συγκεκριμένο τομέα.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με στοιχεία της αμερικανικής κυβέρνησης, τον τελευταίο μήνα χάθηκαν περίπου 125.000 θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ.

Πηγή BBC

1 ΣΧΟΛΙΟ

Comments are closed.