Χρέη νοσοκομείων: κόντρα Ξενογιαννακοπούλου-Βάσως Παπανδρέου

0
29

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Σφοδρή επίθεση στην υπουργό Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου εξαπέλυσε η πρώην υπουργός Βάσω Παπανδρέου με αφορμή τη ρύθμιση των χρεών των νοσοκομείων.

Η κα. Παπανδρέου δήλωσε κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου στην αρμόδια επιτροπή ότι «Ερχόμαστε να νομιμοποιήσουμε παρανομίες που έχουν γίνει. Το Κοινοβούλιο δεν είναι πλυντήριο για να ξεπλένει παρανομίες».

Η κα. Παπανδρέου πρόσθεσε ότι «μια αντίστοιχη τροπολογία είχε καταθέσει και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος και τότε το ΠΑΣΟΚ μίλησε περί σκανδάλου με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να την πάρει πίσω» και υπογράμμισε πως «δεν είναι δυνατόν να καλούνται οι βουλευτές να κόψουν μισθούς και συντάξεις ανθρώπων που δεν φταίνε για την σημερινή κατάσταση και να νομιμοποιούμε παρανομίες δισεκατομμυρίων».

Μάλιστα, η κα. Παπανδρέου καταψήφισε τις διατάξεις 24 και 27 που αφορούν τη ρύθμιση στα χρέη των νοσοκομείων και αποχώρησε από την αίθουσα.

Από την πλευρά της, η υπουργός Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου δεσμεύτηκε ότι είναι η τελευταία φορά που γίνεται ρύθμιση χρεών των νοσοκομείων, καταθέτοντας στοιχεία σύμφωνα με τα οποία τίθενται οι ασφαλιστικές δικλείδες ώστε ο στόχος αυτός να επιτευχθεί.

Πηγή: i-live

Σχόλια