Δημοτικό δίκτυο για τα επικίνδυνα απόβλητα

1
36

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Περίπου 15 τόνοι επικίνδυνων αποβλήτων παράγονται κάθε χρόνο στη χώρα, χωρίς να υπάρχει επαρκής υποδομή για την απόθεση τους, το οποίο έχει ως αποτέλεσμα η Ελλάδα να είναι υπόλογη στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας, το 50% των εν λόγω ποσοτήτων προέρχεται από τα δημόσια νοσηλευτήρια, πολλά από τα οποία διαθέτουν αποτεφρωτικούς κλίβανους.

Πολλοί από τους αποτεφρωτικούς κλίβανους δεν λειτουργούν με τις σωστές προδιαγραφές, παρά το γεγονός ότι βρίσκονται σε κατοικημένες περιοχές. Σε όλες τις περιπτώσεις η μολυσματική τέφρα καταλήγει σε κάδους των οικιακών απορριμμάτων.

Την εν λόγω εικόνα περιέγραψε η υπουργός ΠΕΚΑ Τίνα Μπιρμπίλη, κατά τη συνεδρίαση της επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής.

Επίσης, προανήγγειλε την προώθηση ΚΥΑ που θέτει κανόνες για την ταξινόμηση, συλλογή και διάθεση των νοσοκομειακών αποβλήτων.

Με την κοινή υπουργική απόφαση θα προωθηθεί η δημιουργία δημοτικού δικτύου, ανάλογο με εκείνο που υπάρχει για τα οικιακά σκουπίδια.

Το συγκεκριμένο δίκτυο θα συγκεντρώνει τα επικίνδυνα απόβλητα από μεγάλες νοσοκομειακές μονάδες και θα τα παραδίδει σε κεντρικούς αποτεφρωτήρες.

Newslink

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Και πως/που θ’απολυμαίνουν τα μεταφορικά μέσα; Θα είναι τα κλασσικά απορριματοφόρα που σκυλοβρωμάνε; Ή θα τα πλένουν δίπλα στο ποτάμι όπως έγινε καταγγελία στα Τρίκαλα;

Comments are closed.